News Flash:

Continua protestele in tara fata de proiectul Rosia Montana

4 Noiembrie 2013
1355 Vizualizari | 0 Comentarii

Cateva sute de persoane au participat, duminică seară, la Alba Iulia, Cîmpeni şi Bistra la proteste faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, cerand respingerea acestuia şi interzicerea mineritului pe bază de cianuri.

La Cîmpeni, aproape 250 de persoane s-au adunat în centrul oraşului, în faţa statuii lui Avram Iancu, scandand lozinci prin care au cerut respingerea proiectului minier de la Roşia Montană.

Participanţii la protest au venit atat din Cîmpeni, cat şi din oraşul Abrud şi din comunele limitrofe, iar unii dintre ei au avut steaguri tricolore şi afişe cu Avram Iancu şi Horea.

Oamenii au fluierat şi au intonat cantece patriotice, iar în finalul protestului au pornit într-un marş pe străzile din oraş.

Un protest similar a avut loc, duminică, şi la Bistra, o comună din Munţii Apuseni, unde aproape 200 de persoane au protestat faţă de proiectul minier de la Roşia Montană. Protestul a durat aproape două ore, iar o parte dintre participanţi s-au alăturat duminică seară protestatarilor de la Cîmpeni.

Şi la Alba Iulia peste 50 de persoane au protestat, duminică seară, faţă de proiectul minier şi au parcurs într-un marş mai multe străzi din municipiu, fluierand, bătand din tobe şi din sticle de plastic şi scandand "Alba Iulia trezeşte-te" şi "Uniţi salvăm Roşia Montană”.

Protestul a durat peste o oră, după care participanţii s-au împrăştiat, anunţand că se vor întalni şi duminica viitoare.

Purtătorul de cuvant al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcoveţ, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că toate cele trei proteste au fost autorizate şi nu au fost marcate de incidente, fiind monitorizate de echipaje de jandarmi.

Din 1 septembrie, în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară au loc proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană.

In timpul manifestărilor din Capitală, protestatarii au blocat, în timpul nopţii, Bulevardul Regina Elisabeta şi alte artere importante, dar şi toată Piaţa Universităţii. De asemenea, ei au protestat la sediul Guvernului, al Parlamentului, la Cotroceni, Televiziunea Romană şi Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Protestele au început după ce Guvernul a aprobat, în 27 august, proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul fiind transmis Parlamentului spre dezbatere.

Proiectul este în prezent la Comisia parlamentară specială, care este aşteptată să dea un vot pe proiectul Guvernului. Deputaţii şi senatorii au decis, în 22 octombrie, prelungirea pană pe 10 noiembrie a termenului de depunere a raportului de către Comisia parlamentară Roşia Montană.

 MEDIAFAX.ro


regina elisabeta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004746 (s)