News Flash:

Basescu: Oameni pe care i-am sprijinit sa fie ministri imi dau lectii despre numirea procurorilor

3 Martie 2014
1012 Vizualizari | 0 Comentarii
Traian Basescu
Presedintele Basescu a declarat ca nu o sa uite, pentru ca l-a durut, ca oameni care i-au fost aproape si pe care i-a sprijinit sa fie ministri îl critica la TV pe tema numirii procurorilor, iar întrebat daca se refera la Monica Macovei, a spus: "La cine vreti dumneavoastra". Basescu a mai declarat ca nu are o problema cu procurorul general, Tiberiu Nitu, dar va reactiona atunci când acesta va face "traznai".
El a precizat, duminica, la B1TV, ca desemnarea procurorilor este un subiect sensibil pentru el.
"Îmi aduc aminte câti oameni lipsiti de corectitudine fata de mine ma criticau ca nu l-am numit pe Morar la Parchetul General si de ce o numesc pe Kovesi la DNA. I-am considerat cu atât mai incorecti (...) când în acea perioada mie îmi era extrem de greu, cu o majoritate în Parlament de peste 70% si cu o lege care spunea ca cel care face propunerile este ministrul Justuitiei... Si, din studioul asta, exact oameni care au scris legea îmi dadeau lectii. Si asta nu o sa uit niciodata", a comentat presedintele.
Traian Basescu a continuat: "Îmi dadeau lectii si îmi spuneau cum am tradat eu Parchetul, în timp ce ei sunt de ani buni pe la Bruxelles, si cel care s-a luptat aici, zi de zi, pentru protejarea interventiilor în Parchete si în justitie, am fost eu. E usor sa vii de la Bruxelles, o data pe saptamâna, sa o faci pe profesorul, dar pe acei oameni îi consider ca au fost mai necinstiti fata de mine decât salariatii care ma ataca seara de seara, pentru ca mi-au fost aproape".
Întrebat daca se refera la Monica Macovei, Traian Basescu a replicat: "Ma refer la cine vreti dumneavoastra".
"Le-am fost aproape, i-am sprijinit sa faca politica, i-am sprijinit sa fie ministri pe picioarele lor si necontrolati de partide si apoi îmi dadeau lectii, când ei stiau ca au modificat legea, pentru ca legea nu a fost cu propunere de la ministru, ci de la CSM. Lucrul asta nu o sa îl uit. (..) Oameni care au contat pentru tine si de dragul imaginii lor, pâna si pe cel care i-a luat dintr-un ONG si i-am spus esti ministru, si când îi auzeam cum povesteau cum l-au gasit pe Morar, când eu stiu ca am avut o singura exigenta: caut-l pe procutorul care a avut curaj sa aresteze un senator PD", a mai spus seful statului.
Traian Basescu a aratat ca nu a fost niciodata la bilanturile DNA, DIICOT, ci doar la Parchetul General si a adaugat ca pentru acesti oameni trebuia sa se duca, sa le multumeasca, ca este ultimul an de mandat, iar ei au devenit puternici în mandatul lui.

"Asa nu am vrut sa le stric ziua de bilant cu interpretarile care ar fi urmat", a mai declarat Traian Basescu.
Basescu: Nu am o problema cu Nitu, pentru mine e ca apa sfintita
Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica seara, la B1TV, ca nu are o problema cu procurorul general, Tiberiu Nitu, dar va reactiona atunci când acesta va face "traznai" precum cea a numirii unor procurori care erau clienti politici.
"Cu Nitu n-am o problema, cred ca n-are el întelegerea functiei pe care o detine, pentru ca eu n-o sa-l sun niciodata pentru vreun dosar, dar când o sa faca traznai, de genul numirii cu delegatie a unor procurori care sunt clienti politici, la aia o sa reactionez întotdeauna, pentru ca e obligatia mea constitutionala", a spus presedintele Traian Basescu, întrebat daca este multumit de activitatea Procurorului General.

"Altfel pentru mine e ca apa sfintita. E asumat de premier, e revolutionar", a mai spus Traian Basescu.
Referitor la schimbarile facute de Nitu, Basescu a spus ca le-a facut "pe presiune politica". Totodata, presedintele s-a declarat dezamagit de faptul ca Tiberiu Nitu si ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, i-au promis ca vor face modificari la Codul de Procedura Penala, dar nu le-au mai facut.
"Pe mine m-a dezamagit cumplit faptul ca discutasem pe 6 ianuarie, la bilantul CSM, modificarile care sunt necesare înainte de intrarea în vigoare a Codurilor si a spus si domnul Nitu, a spus si domnul ministru Cazanciuc ca se vor face si nu le-au mai facut. Iata, pentru ASF au putut sa treaca într-o noapte o Ordonanta de Urgenta. Pentru justitie n-au gasit resursele de vointa politica sa corecteze niste erori din Codul de procedura", a subliniat seful statului.
Referitor la o declaratie a lui Nitu privind dosarele din sertare, Basescu a spus: "Da, sa le scoata din sertare, daca sunt în sertare, si sa le dea drumul".
Pe de alta parte, Traian Basescu a glumit, comparând opulenta din casa fostului procuror general al Ucrainei cu averea lui Tiberiu Nitu.
"M-a socat ce era la Procurorul general care nu era într-o casa a Procurorului general al Ucrainei, era într-o casa a lui (...) La noi, Nitu are doar o bucata de pamânt, ca revolutionar", a spus Basescu, râzând. Mediafax.ro

presedintele basescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1314 (s) | 33 queries | Mysql time :0.043180 (s)