News Flash:

Politistul EROU din atacul terorist din sudul Frantei a murit

24 Martie 2018
630 Vizualizari | 0 Comentarii
erou

Ofiţerul de poliţie francez care a cerut să fie luat ostatic, în schimbul altei persoane, a murit, spun oficialii. Colonelul Arnaud Beltrame a fost numit erou de către preşedintele francez Emmanuel Macron.

Anterior, Macron dezvăluise că lt-colonelul Arnaud Beltrame suferise răni grave şi lupta pentru viaţa sa într-un spital. Şaisprezece persoane au fost rănite, două grav, în ceea ce Macron a numit un act de "terorism islamist".

Un locotenent-colonel în vârstă de 45 de ani s-a oferit voluntar în schimbul unui ostatic şi era în "stare gravă", a declarat Gérard Collomb, ministrul francez de Interne, salutând "curajul" acestui jandarm.

"Este vorba de un act de eroism cu care jandarmii şi poliţiştii implicaţi în protejarea cetăţenilor noştri sunt obişnuiţi", a spus Collomb, aflat în vizită în localitatea Trebes, unde a avut loc luarea de ostatici.

Un cetăţean francez de origine marocană în vârstă de 26 de ani, suspectat de radicalizare islamică, a luat vineri ostatice mai multe persoane într-un supermarket din localitatea Trebes, situată în apropierea oraşului Carcassonne din sudul Franţei. În timpul atacului, atacatorul a anunţat că este membru al reţelei teroriste Stat Islamic.

După câteva ore de la atac, autorul a fost împuşcat mortal de forţele de intervenţie.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacul comis ieri în sudul Franţei. Anunţul a fost făcut de către agenţia Amaq News, aparţinând reţelei teroriste Stat Islamic, care a precizat că atacurile au fost efectuate de către un ”soldat” al organizaţiei jihadiste, ca răspuns la atacurile efectuate împotriva poziţiilor ocupate de către militanţii Stat Islamic.

Autor luării de ostatici se numea Redouane Lakdim şi avea 26 de ani. Individul locuia în Carcassonne şi era cunoscut poliţiei pentru infracţiuni minore de drept comun.

Cel mai recent bilanţ arăta că trei persoane au fost ucise, iar alte 16 au fost rănite în atacurile comise vineri în sudul Franţei.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0880 (s) | 33 queries | Mysql time :0.034741 (s)