News Flash:

Cinci cetateni romani si-au pierdut viata in explozia produsa intr-o uzina chimica din Cehia

23 Martie 2018
861 Vizualizari | 0 Comentarii
explozie Cehia

Inca doi cetateni romani au fost identificati intre victimele exploziei produse joi la o uzina chimica din Cehia, astfel ca numarul persoanelor care si-au pierdut viata in deflagratia din Cehia a ajuns la cinci, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.
MAE a transmis ca, potrivit informatiilor obtinute de Ambasada Romaniei la Praga, inca doua dintre victimele exploziei au fost identificate ca fiind cetateni romani. Astfel, numarul cetatenilor romani decedati in deflagratie a urcat la cinci in acest moment.

Ancheta declansata de autoritatile cehe este in curs de desfasurare.

De asemenea, echipa consulara mobila din cadrul Ambasadei Romaniei la Praga a vizitat si unitatile medicale in care au fost internate persoanele ranite pentru a se asigura ca printre acestea nu sunt si cetateni romani.

Purtatorul de cuvant al MAE, Paul Ciocoiu, a precizat ca nu au fost identificati romani printre persoane spitalizate in urma exploziei.

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat, joi noapte, ca trei dintre cele sase persoane care au murit in explozia produsa la o uzina chimica din Cehia au fost identificate ca fiind romani, iar consulul din cadrul Ambasadei Romaniei la Praga a mers in localitatea respectiva pentru a solicita autoritatilor competente detalii suplimentare si pentru a acorda asistenta de specialitate. 

Presedintele Klaus Iohannis si premierul Viorica Dancila au transmis mesaje de condoleante familiilor celor trei romani.

"Presedintele Klaus Iohannis isi exprima profundul regret ca cetateni romani au cazut victime ale acestui accident. Presedintele Romaniei transmite condoleante si este alaturi de familiile indurerate ale tuturor celor care si-au pierdut viata in acest tragic accident si ureaza insanatosire grabnica celor raniti", arata Administratia prezidentiala, precizand ca presedintele Iohannis a solicitat autoritatilor romane sa faca de urgenta toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor cetateni romani sa primeasca asistenta de care au nevoie.

La randul sau, premierul spunea ca este in permanenta legatura cu Ministerul Afacerilor Externe, care a luat imediat toate masurile de urgenta. 

"Am aflat cu durere despre accidentul produs la o uzina chimica din Cehia, in urma caruia si-au pierdut viata mai multe persoane, intre care si cetateni romani. Transmit intreaga mea compasiune si solidaritate familiilor indurerate. Sunt in permanenta legatura cu Ministerul Afacerilor Externe, care a luat imediat toate masurile de urgenta si a facut toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor cetatenilor romani sa primeasca asistenta consulara de care au nevoie", a transmis, vineri dimineata, premierul Viorica Dancila.

Sase persoane si-au pierdut viata, iar alte cateva zeci au fost ranite, joi, in urma unei explozii produse la o uzina chimica din localitatea Kralupy nad Vltavou, situata la aproximativ 30 de kilometri nord de Praga.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005182 (s)