News Flash:

Veste îmbucurătoare pentru șoferi

Polițiștii nu mai au dreptul să stea "la pândă" cu radarul

5 Aprilie 2022
148 Vizualizari | 0 Comentarii

Potrivit unui proiect de lege care a primit marți raport favorabil din partea Camerei Deputaților, autovehiculele care sunt utilizate pentru controlul traficului și care sunt dotate cu dispozitive de măsurare a vitezei trebuie să fie amplasate într-un mod vizibil și să aibă înscrisurile și însemnele distinctive ale Poliției Rutiere. Legea interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu prezintă aceste însemne distinctive, de către polițiști care nu poartă uniforme cu însemne distinctive ale Poliției Rutiere.

Autovehiculele care au instalate dispozitive radar pot fi utilizate fie în mișcare, fie staționar. Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se face direct de către polițiștii rutieri, iar în punctele de trecere a frontierei de stat, de către polițiștii de frontieră. Polițiștii rutieri și de frontieră sunt obligați să poarte uniforme cu însemne distinctive, conform proiectului.

Constatările privind încălcarea dispozițiilor privind limitele de viteză se pot face doar cu ajutorul mijloacelor tehnice omologate și verificate metrologic, și trebuie consemnate în procesul verbal de constatare a contravenției.

Conform proiectului, nu se pot constata contravenții pentru încălcarea dispozițiilor privind limitele de viteză dacă autovehiculele și dispozitivele de măsurare a vitezei nu sunt amplasate vizibil și nu au însemne distinctive ale Poliției Rutiere. Acest lucru a fost menționat într-un articol de Antena 3 CNN.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008174 (s)