News Flash:

Plesoianu, deputat PSD: Iau in calcul o plangere penala in nume propriu impotriva lui Kovesi

10 Iulie 2017
881 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu plesoianu
Deputatul PSD Liviu Plesoianu a declarat, luni, ca ia in calcul sa depuna o plangere penala impotriva procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, dupa ce aceasta a refuzat pentru a treia oara sa se prezinte in fata Comisiei parlamentare de ancheta pentru alegerile din 2009.
”Iau in calcul foarte serios asta, daca membrii comisiei au considerat ca nu este necesar, o sa iau in calcul, o sa ma consult cu un avocat si o sa vedem ce facem mai departe, dar lucrurile nu pot sa ramana asa”, a declarat deputatul Liviu Plesoianu.
Decizia a fost luata dupa ce membrii comisiei au refuzat sa supuna la vot propunerea lui Plesoianu de depunere a unei plangeri penale impotriva sefei DNA pentru neprezentarea in fata comisiei pentru audieri. Cererea a fost refuzata dupa ce deputatul Eugen Nicolicea a afirmat ca pentru a depune plangere penala este nevoie de indicarea unei infractiuni. Plesoianu a replicat spunand ca este de datoria juristilor care au scris regulamentul comisiei sa faca acest lucru.
”Nu este problema mea. Este problema celor care au facut acel regulament. Juristii partidului, in momentul in care elaboreaza un regulament, trebuie sa o faca in baza unor elemente concrete care fac referire la Codul Penal, ca de aia sunt juristi. (...) Am luat act de regulamentul in baza caruia functioneaza aceasta comisie, unde negru pe alb scrie ca, pentru obstructionarea activitatii comisiei, fie prin neprezentare, fie prin refuzul de a pune la dispozitie documente, se pot sesiza organele de urmarire penala”, a mai spus Plesoianu. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006026 (s)