News Flash:

Presedintele Klaus Iohannis cere reexaminarea legii privind functionarea invatamantului dual

10 Iulie 2017
890 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis juramant
Klaus Iohannis cere Parlamentului reexaminarea Legii de aprobare a OUG 81/2016 privind organizarea si functionarea invatamantului dual, precizand, printre altele, ca aceasta reduce nivelul de autonomie al scolilor in regim dual.
"Adoptata de cele doua Camere ale Parlamentului in redactari substantial diferite, in forma transmisa la promulgare Legea pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 81/2016 privind modificarea si completarea Legii educatiei nationale nr. 1/2011 afecteaza cadrul normativ necesar pentru crearea unui sistem de invatamant profesional si dual coerent si deschiderea acestui sistem catre operatorii economici, intrucat reduce nivelul de autonomie al scolilor in regim dual, elimina conditiile care vizau calitatea pregatirii realizate in cadrul practicii la agentul economic, elimina dispozitiile privind organizarea concursurilor pentru cadrele didactice din unitatile de invatamant dual", se arata in cererea de reexaminare transmisa de seful statului Parlamentului.
Potrivit Administratiei Prezidentiale, legea transmisa la promulgare elimina necesitatea autorizarii/acreditarii operatorilor economici implicati in formarea profesionala prin invatamantul dual, lipsa unor criterii de calitate in selectarea operatorilor economici implicati in activitati de practica riscand sa limiteze impactul pozitiv generat de formarea elevilor in scoli cu regim dual.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1302 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007128 (s)