News Flash:

Sefa DNA a trimis o scrisoare la Parlament: "Nu am cunostinta si nu detin mijloace de proba referitoare la imprejurari"

10 Iulie 2017
906 Vizualizari | 0 Comentarii
kovesi
Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, a transmis o scrisoare comisiei parlamentare de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, prin care anunta ca nu se va prezenta la sedinta de luni, aceasta fiind a treia oara cand Kovesi refuza sa participe.
Potrivit presedintelui comisiei parlamentare de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009, Oana Florea, procurorul-sef DNA a anuntat ca nu va participa la sedinta de luni, acesta fiind al treilea refuz din partea Laurei Codruta Kovesi. Oana Florea a declarat, pentru agentia de presa MEDIAFAX, ca procurorul-sef DNA a transmis o scrisoare identica in proportie de 90% cu cea anterioara.
In documentul obtinut de MEDIAFAX, se precizeaza ca Laura Codruta Kovesi a luat la cunostinta de obiectivele comisie printre care sunt enumerate "verificarea dispozitiilor legale cu privire la organizarea si desfasurarea alegerilor prezidentiale din anul 2009, determinarea implicarii unor institutii si/sau persoane , altele decat cele prevazute de lege in organizarea si desfasurarea procesului electoral sau in decizii politice ce excedeaza atributiile stabilite prin lege prin aceste institutii, in cadrul procesului electoral", mentionandu-se la final ca procurorul-sef DNA nu are cunostinta despre cele semnalate.
"Avand in vedere ca nu am cunostinta si nu detin mijloace de proba referitoare la imprejurarile si cauzele in care s-au produs evenimentele supuse cercetarii in cauza ce formeaza obiectul activitatii Comisiei, nu ma voi prezenta in data de 10 iulie 2017-ora 11.30 la sedinta Comisiei de ancheta", se arata in documentul obtinut de MEDIAFAX.
Comisia parlamentara de ancheta a votat sesizarea ministrului Justitiei privind refuzul lui Kovesi
Comisia parlamentara de ancheta a votat, luni, trimiterea unei adrese catre procurorul sef DNA, prin care L. Kovesi sa fie intrebata daca a fost acasa la Gabriel Oprea, sesizarea ministrului Justitiei pentru masuri si sesizarea Parchetului General pentru copii ale declaratiilor persoanelor audiate.
Comisia parlamentara de ancheta a votat, luni, cu sase voturi pentru, ca Laurei Codruta Kovesi sa ii fie trimisa o adresa prin care sa fie intrebata daca a fost prezenta acasa la Gabriel Oprea in 2009, propunerea apartinand liberalului Daniel Fenechiu.
Totodata, membrii comisiei au votat sesizarea ministrului Justitiei, Tudorel Toader, pentru masuri avand in vedere ca procurorul-sef nu s-a prezentat la comisia de ancheta, in ciuda deciziei Curtii Constitutionale. Au fost inregistrate 7 voturi pentru si 3 impotriva.
De asemenea, s-a mai votat in comisie trimiterea unei solicitari catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) pentru obtinerea referatului de inchidere a dosarului si pentru copii dupa declaratiilor persoanelor audiate in cauza, avand in vedere ca multi au declinat audierea in comisie pe acest motiv. Propunerea, care a venit din partea fostului ministru al Justitiei Florin Iordache, a fost aprobata cu 9 voturi pentru si o abtinere.
-----------------------------------------------------
Comisia de ancheta a alegerilor din 2009 a propus, pe 6 iulie, ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, sa fie din nou invitata la audieri, dupa decizia CCR. Intrebata care vor fi demersurile care se vor face daca Laura Codruta Kovesi va refuza din nou invitatia, Oana Florea a spus ca se va proceda conform legii si Regulamentului.
„Vom face ceea ce spune legea si Regulamentul. Decizia nu este a mea, va fi luata prin vot, fie (...) va trebui sa formulam o plangere catre Ministerul Justitiei, fie daca vor considera colegii oportuna varianta domnului Plesoianu (plangere penala-n.r.)”, a raspuns deputatul PSD.
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica seara, ca spera ca procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, nu mai mai sfideze Parlamentul si sa se prezinte, luni, in fata Comisiei de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009, unde a fost invitata pentru a treia oara. MEDIAFAX
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1214 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004985 (s)