News Flash:

Primaria Timisoara cauta solutii pentru cosirea ambroziei. Momentan, nu se poate interveni pe terenurile private

1 August 2021
475 Vizualizari | 0 Comentarii
ambrozie

Primaria Timisoara nu poate interveni pe terenurile private sa coseasca ambrozia. Care ar fi solutia in viitor

Alergiile provocate de ambrozie continua sa fie o problema pentru timisoreni si pentru cei care locuiesc in comunele periurbane. 

Viceprimarul Ruben Latcau a declarat la emisiunea matinala de la Radio Timisoara ca toate contractele pentru spatii verzi nu sunt in avantajul cetatenilor. Edilul a mai precizat ca Timisoara a fost impartita in patru zone de care se ocupa trei firme diferite, iar o parte dintre activitati se suprapun cu cele ale firmelor de salubrizare. Fiind multe contracte, raman zone neglijate, a fost de parere viceprimarul. 

„Din pacate avem foarte multe terenuri private, mai ales la marginea orasului, in zona Procopiu-Tristan Tzara (la limita cu Dumbravita) din nordul orasului, dincolo de Dechatlon, care nu sunt intretinute. Singura reactie pe care putem s-o avem e sa amendam proprietarul terenului, ca nu-si intretine suprafata. Din pacate, nu putem sa intervenim pe terenurile private, aici este o problema legislativa, ideal ar fi sa putem sa intervenim si ulterior sa imputam costul interventiei. Nu avem din pacate aceasta posibilitate”, a spus Ruben Latcau la postul de radio. 

Nu doar terenurile din nordul Timisoarei sunt pline cu aceasta planta alergena, ci si unele din Mosnita, Giroc ori Sacalaz. Ruben Latcau a mai precizat ca este nevoie de o abordare integrata pentru starpirea ambroziei si ca vicepresedintele CJT, Cristian Mos, lucreaza la o propunere in acest sens la nivel de zona metropolitana. Latcau a mai spus ca ambrozia este cosita periodic de pe domeniul public, mai ales in urma sesizarilor primite de la timisoreni.  

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1308 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008210 (s)