News Flash:

Plangerea contra procurorului DNA Jean Uncheselu, care ar fi santajat un functionar, inregistrata la Parchetul General

13 Iulie 2017
1402 Vizualizari | 0 Comentarii
piccj
Plangerea cu privire la eventuale fapte ilegale comise de procurorul DNA Jean Uncheselu, care ar fi cerut 10.000 de lei pentru a renunta sa depuna o contestatie la executare in cazul unui imobil ce fusese adjudecat unui executor judecatoresc, a fost inregistrata la Parchetul General.
Sesizarea Organizatiei Romanian Community Coalition a fost data in lucru la sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parcjetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantii Parchetului.
Organizatia nonguvernamentala „Romanian Community Coalition” a trimis, pe 5 iulie, procurorilor de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) un document al Ministerului Justitiei, de la Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP), Penitenciarul Craiova. Nota interna este din data de 9 iunie 2015 si este clasificata drept „Secret de serviciu”.
„Din pozitia in care suntem ne este imposibil sa verificam autenticitatea acestui document. In cazul in care documentul este autentic, (...) acesta este de interes public, motiv pentru care il vom publica dupa ce vi-l trimitem. Pentru a proteja identitatea persoanei care a semnat inscrisul, ii vom acoperi numele in forma pe care o vom publica”, se arata in sesizarea transmisa PICCJ, postata pe site-ul organizatiei.
Conform documentului obtinut de „Romanian Community Coalition”, in 2013, Jean Uncheselu, folosindu-se de calitatea de procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Craiova, l-a sunat pe Cezar Catalin Nita, cunoscut drept „Cezarica”, functionar din cadrul Biroului Executorului Judecatoresc „Ionascu Cosmin Florin”. Uncheselu i-a cerut lui Nita sa vina la biroul sau.
„In cadrul discutiei purtate, Uncheselu Jean i-a solicitat lui Nita Cezar sa achite suma de 10.000 de lei pentru renuntarea la contestatia la executare ce s-a aflat pe rolul Judecatoriei Craiova, in care figurau debitori-contestatari Radulescu Iustinian Stefan si Radulescu Nicoleta Alina. In cadrul dosarului, Nita Cezar Catalin era adjudecatar al unui imobil (apartament situat in cartierul Rovine)”, se arata in nota interna, depusa la Parchetul General (PG).
Potrivit sursei citate, Cezar Catalin Nita a fost chemat la Parchetul de pe langa Judecatoria Craiova in mod abuziv, fara ca el sa aiba o calitate in acel dosar.
„Nita Cezar Catalin a mers la Parchetul de pe langa Judecatoria Craiova, unde s-a prezentat sub numele de Nita Catalin. In prealabil, jandarmul a fost atentionat de procurorul Uncheselu Jean ca urmeaza sa fie vizitat de Nita Cezarica si sa nu-l noteze in Registrul de acces”, se arata in documentul citat. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1205 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005573 (s)