News Flash:

Plecase in padure sa adune ciuperci si a gasit in pamant O VERIGHETA de AUR. Cand s-a uitat mai atent la ea a inceput sa PLANGA. CE a VAZUT i-a schimbat viata pentru totdeauna. Ce se intamplase...

13 Iulie 2017
2532 Vizualizari | 0 Comentarii
vergheta 640x336
Lionel Lepezel a trait toata viata lui intr-un mic orasel francez, Charny-sur-Meuse. El isi cunosste oraselul foarte bine si iubeste mai ales sa faca plimbari lungi in padurile dese din apropierea casei sale. Asa ca merge des sa culeaga ciuperci, dar nu se aventureaza foarte departe. In apropierea padurii este locul unde s-a petrecut una dintre cele mai lungi si mai sangeroase batalii din Primul Razboi Mondial: batalia de la Verdun. Aceasta a durat de pe 21 februarie pana pe 18 decembrie 1916, intre trupele armatei germane si ale celei franceze. Peste 300.000 de oameni si-au pierdut vietile aici.
Dar ororile ce s-au petrecut acolo ii trec foarte rar prin minte lui Lionel atunci cand culege ciuperci. Intr-o zi a vazut in padure, pe jos, ceva stralucitor, ceva care-i va schimba viata pentru totdeauna. S-a aplecat si a ridicat acel obiect micut.
v2
Era o verigheta de aur simpla, dar cand a vazut ce era gravata pe ea, inima a inceput sa ii bata din ce in ce mai repede. Inscriptia era urmatoarea: ,,Martha et Léonce, 7/18/14″. Lionel si-a dat seama ca data era 7 iulie 1914, doua saptamani mai tarziu izbucnea razboiul.
Barbatul era decis sa gaseasca adevaratul proprietar al inelului, dar cum il putea gasi dupa atatia ani? Asa ca a cerut ajutorul unui profesor, impreuna au trecut citit arhive intregi, au luat interviuri martorilor, dar nu au gasit pe cine voiau. Dupa 10 ani, au renuntat.
v3
Dar, la sfarsitul anului 2016, prietenul profesor al lui Lionel l-a sunat pe aceste pentru a-l anunta ca are un indiciu: fusesera facute publice listele cu numele soldatilor. In cele din urma au dat de Alain Bourrelly, un descendent al lui Léonce, inelul apartinuse bunicului sau!
Alain nu si-a cunoscut niciodata bunicii, dar iata ca, la un secol de la acea lupta sangeroasa a primit un semn de la ei un semn care inseamna acum totul pentru el. poatenustiai.ro

Galerie Video


lionel lepezel verigheta barbatul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1535 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008189 (s)