News Flash:

O fetita de 5 ani care a incurcat sucul cu vin, dusa la spital in coma alcoolica

6 Martie 2018
820 Vizualizari | 0 Comentarii
ambulantaa

Reprezentantii Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Galati au deschis o ancheta, marti, dupa ce o fetita de cinci ani, din Schela, a fost dusa la spital in coma alcoolica, cu 1 la mie alcool in sange, dupa ce ar fi baut vin crezand ca suc, transmite corespondentul MEDIAFAX.


Parintii au chemat Ambulanta cand au vazut ca fiica lor de cinci ani are o stare ciudata, iar medicii au stabilit ca fetita este in coma alcoolica.

„Fata de cinci ani a fost gasita de echipajul nostru in coma alcoolica, parintii au chemat salvarea (...). Este vorba despre o familie din Schela, fetita a fost transportata de urgenta la Spitalul de Copii din Galati”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Serviciului de Ambulanta Judetean din Galati, Mihai Polinschi.

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului de Copii „Sf. Ioan” din Galati au preluat pacienta cu o alcoolemie foarte mare, i-au administrat tratamentul specific in astfel de cazuri si au salvat-o, dar va mai ramane cateva zile in spital.
„Copilul este in stare buna acum, la noi a ajuns in stare euforica, a turnat intr-o cana dintr-o sticla de suc in care se afla vin si a baut. Avea alcoolemie de 1 la mie, este periculoasa pentru copii. Nu a avut nevoie de spalaturi pentru ca a varsat de mai multe ori”, a declarat presei, medicul Silvia Dinescu.

Fata provine dintr-o familie saraca si mai are inca sase frati. Mama copilului le-a povestit medicilor ca totul s-a intamplat cand ambii parinti erau plecati de acasa, iar fetita a baut vin dintr-o sticla de suc.

„Din greseala s-a intamplat, pe masa era o sticla de Cola si copilul a crezut ca este suc. Sotul era in sat sa taie lemne la un vecin, iar eu eram la la magazin, ca sa cumpar cartofi. Am gasit copilul langa masa, se impleticea, nu stiam ce are, ne-a spus ca nu are nimic, apoi am vazut ca lipseste vin din sticla si ne-am dat seama ce s-a intamplat”, a spus Ileana Andone, mama copilului.

Cazul este anchetat si de reprezentantii Directiei Judetene de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

„Am demarat o ancheta. Am luat legatura cu Serviciul de Asistenta Sociala din localitate, am aflat ca este vorba de o familie care are sapte frati, cu varste cuprinse intre 5 si 20 de ani, fetita care a ajuns la spital fiind cea mai mica. Acum trebuie sa aflam daca a fost neglijenta parintilor sau pur si simplu o intamplare nefericita, un accident. Am aflat deja ca nu este o familie cu probleme, nu au mai avut probleme pana acum, nu sunt cunoscuti ca fiind consumatori de alcool”, a spus directorul general adjunct al DGASPC Galati, Ciprian Groza.

Rezultatele anchetei vor fi cunoscute peste cateva zile.


schela coma alcoolica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006300 (s)