News Flash:

Timisoara va avea porti noi de intrare in oras

8 Februarie 2014
1099 Vizualizari | 0 Comentarii
Noi promisiuni în privinta portilor de intrare în Timisoara, lasate în paragina de ani buni. Primarul Nicolae Robu a anuntat, vineri, ca trei dintre ele urmeaza sa fie reamenajate în cursul acestui an. Este vorba despre intrarile dinspre Arad, Lugoj si Sag. Cei care vor intra în oras vor fi întâmpinati de inscriptia „Timisoara, orasul declansarii Revolutiei Române din Decembrie 1989”. Edilul nu a putut sa prezinte o estimare de cost, arfirmând doar ca va încerca sa obtina si sponsorizari pentru aceste lucrari.
„Tocmai am dat unda verde proiectului de amenajare a portilor de intrare în oras. Prin urmare, în scurta vreme, intrarile dinspre Arad, Lugoj si Calea Sagului – Sag, vor fi amenajate dupa noul concept si foarte probabil vom aplica acest concept si pentru intrarea dinspre Giroc. Ne bazam pe structurile pe care le avem construite în aceste zone si pe care le vom transforma din punct de vedere estetic si informational, speram noi într-o maniera care sa fie apreciata de timisoreni si de vizitatorii Timisoarei.
Va fi scris „Timisoara, orasul declansarii Revolutiei Române din Decembrie 1989” în zona centrala, la toate va fi aceasta inscriptie. Pe o coloana vor fi enumerate orasele înfratite, iar pe cealalta va fi stema orasului. În partea superioara va fi drapelul Uniunii Europene si drapelul României. Le vom si ilumina, desigur. Toate vor arata la fel, vor fi doar diferente de dimensiune, în functie de structurile existente”, a anuntat vineri, primarul Timisoarei.
Municipalitatea a organizat anul trecut si un concurs de idei pentru reamenajarea portilor de intrare în oras, studentii de la Arhitectura au venit cu idei, unii dintre ei au si primit premii în bani pentru acestea. Robu spune însa ca au fost preluate doar „anumite elemente” din proiectele prezentate în cadrul concursului, motivând ca tinerii au regândit total portile de intrare, nu au plecat neaparat de la structurile existente.
Primarul nu a putut spune ce costuri ar urma sa presupuna aceste lucrari, afirmând ca oricum nu va fi nevoie de bani multi – chiar daca administratia locala nu a reusit pâna acum sa se ocupe de intrarile în oras -, iar primaria va încerca sa obtina si sponsorizari. Edilul a dat asigurari ca nu vor aparea si numele sponsorilor la intrarile în oras. Oricum, primarul a afirmat ca deocamdata nu a discutat cu potentiali sponsori.
„Vom vedea cât va fi devizul estimativ. Probabil ca vom reusi sa facem prin atribuire directa lucrarile respective, pentru ca avem structurile de rezistenta facute si costurile nu vor fi extrem de ridicate. Chiar daca vom depasi 30.000 de euro eu mizez pe sponsorizari. Nu am discutat înca… Acum am dat unda verde conceptual. Se va face cu cea mai mare viteza proiectul de executie, care va fi lucrat în interior, cu forte proprii”, a adaugat Robu. Tion.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1015 (s) | 22 queries | Mysql time :0.026653 (s)