News Flash:

Salvatorii din Apuseni ii cer Ramonei Manescu sa repare drumul distrus in urma accidentului aviatic

7 Februarie 2014
1003 Vizualizari | 0 Comentarii
O delegatie a echipei de salvatori care a gasit avionul prabusit în Apuseni a venit, vineri, la Bucuresti si a mers la sediul Ministerului Transporturilor, unde a solicitat ministrului Ramona Manescu bani pentru refacerea unui drum distrus de utilajele care au recuperat epava aparatului de zbor.
Cinci dintre motii implicati în misiunea de salvare au fost primiti de ministrul Ramona Manescu si au lasat pe masa acesteia un memoriu prin care cer sprijin financiar pentru repararea Drumului Comunal 204, lung de 12 kilometri, care leaga localitatile Horea, Giurgiut si Zinzesti.
"Ca urmare a solicitarii cetatenilor din satele Giurgiut si Zizesti, comuna Horea, judetul Alba, aflate în vecinatatea locului accidentului, salvatori ai victimelor accidentului aviatic din data de 20 ianuarie 2014, cu privire la necesitatea sprijinirii de catre Ministerul Transporturilor a lucrarilor de reparatii a drumului comunal DC 204 Horea - Giurgiut - Zinzesti, în lungime de 12 kilometri, ce a fost distrus în urma transportului cu tractoarele si masinile institutiilor implicate în salvarea victimelor si a transportului epavei avionului. Mentionam ca drumul a fost pietruit de primarie în anii 2012 - 2013 si la aceasta data este distrus si impracticabil", se arata în memoriul depus la Ministerul Transporturilor.
Potrivit unui localnic din Apuseni care a facut parte din echipa de salvatori, ministrul Transporturilor "a promis ca va trimite la fata locului o echipa care sa evalueze costurile".
"Ne-a promis ca o sa încerce sa ne ajute si a lasat chiar de înteles ca, pentru obtinerea de fonduri, o sa discute inclusiv cu primul ministru Victor Ponta. Daca nu o gasim întelegere, vom cauta alte variante legale pentru refacere acestui drum", a mai spus Corneliu Olar, liderul delegatiei din Apuseni.
Olar nu a vrut sa precizeze daca Primaria Horea intentioneaza sa dea statul în judecata în cazul în care nu li se repara drumul. El a spus doar ca, pâna la un eventual proces, se ia în calcul, mai degraba, un împrumut bancar.
În memoriul depus la Ministerul Transporturilor se mentioneaza si ca, în parteneriat cu Scoala Superioara de Aviatie Civila, la locul accidentului va fi construit un monument care va contine elemente din epava avionului si ca exista intentia ca pe locul respectiv sa fie ridicat, în viitor, un lacas de cult.
Reprezentantii motilor au mai spus ca, la Horea, se intentioneaza amenajarea unei piste de aterizare pentru elicoptere, care ar urma sa fie construita tot cu sprijinul Scolii Superioare de Aviatie Civila.
Pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, în 20 ianuarie, într-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba.
La bord se aflau patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor -, studenta de 23 de ani si doi membri ai echipajului de zbor - pilotul Adrian Iovan si copilotul Razvan Petrescu.
Echipa medicala din avion mergea la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.
Epava avionului si victimele au fost gasite de localnici, dupa o cautare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontisti, angajati ai Parcului National Muntii Apuseni si localnici.
Mediafax.ro

ministerului transporturilor ramona manescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0992 (s) | 37 queries | Mysql time :0.040234 (s)