News Flash:

Peste 25.000 de porci vor fi ucisi la Smithfield, nu departe de Timisoara, din cauza pestei porcine

21 Aprilie 2021
518 Vizualizari | 0 Comentarii

Vor fi ucisi 25.021 de porci, multi dintre ei purcei, dupa ce in ferma Smithfield aflata la mai putin de 50 de kilometri de Timisoara, langa Gataia, a fost depistată peste porcina.

Directorul Directiei Sanitare Veterinare, Flavius Nicoara, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro ca au fost aprobate doua metode de exterminare a porcilor din ferma.

”Vor fi sacrificati 25.021 de porci de la acea ferma. S-au aprobat doua metode de asanare, prin incinerare cu incineratoare mobile pe care le deține firma, si prin ingropare, in apropierea fermei”, a declarat Flavius Nicoara.

Porcii vor fi sacrificati joi.

Deocamdata nu se cunoaste care este pierderea pe care o va avea societatea, in urma aparitiei pestei porcine, o comisie urmand sa stabileasca exact prejudiciul.

Pe langa Smithfield, virusul a fost confirmat si intr-o gospodarie din localitatea Honorici, de langa Lugoj.

A fost stabilita zona afectata pe o raza de 13 kilometri, la cazul de la Honorici. Astfel, zona de protecție 0-3 km cuprinde localitatile Honrici, Pini, Victor Vlad Delamarina. Zona de supraveghere 3-10 km cuprinde localitatile Lugoj, Tapia, Lugojel, Maguri, Gavojdia, Olosag, Stiuca, Padureni, Dragomiresti, Visag, Pietroasa Mare, Hodos, Herendesti.

Si in jurul celui de-al doilea caz, zona afectata este tot pe distanta a 13 kilometri. Astfel, zona de protecție (0-3 km) cuprinde: localitatea Berecuta si exploatatia comerciala suine – ferma Gataia 2 apartinand SC Smithfield Romania SRL. Zona de supraveghere (3-10 km) cuprinde localitatile: Opatita, Birda, Sculia, Gataia, Semlacu Mare, Semlacu Mic, Butin, Percosova, Rovinita Mica, Brestea, Rovinita Mare, Singeorge, din judetul Timis si localitatea Maureni, din judetul Caras-Severin si exploatatiile comerciale suine – ferma Gataia si ferma Birda, apartinand SC Smithfield Romania SRL.

Pesta porcina africana nu afecteaza oamenii, neexistand nici cel mai mic risc de imbolnavire, acest virus avand, insa, impact la nivel social din punct de vedere economic.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1295 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006023 (s)