News Flash:

Au avut succes în Italia

Peste 20% dintre companiile străine din zona Torino sunt românești

5 Iulie 2023
287 Vizualizari | 0 Comentarii

Peste 20% dintre companiile străine din zona Torino sunt deținute de români.

„Peste o zecime dintre rezidenții români din oraşul şi din provincia Torino desfășoară activități independente. Din cele aproximativ 31.000 de companii străine prezente, 23% sunt deținute de români, iar în ultimul an două mari entități antreprenoriale românești au ales Torino pentru noi investiții”, declară ANSA, citată de Rador.

Consulul explică că unul din zece cetățeni din zona Torino este de origine română. La data de 1 ianuarie 2022, erau înregistrați 88.068 cetățeni români în Torino și provincia Torino, ceea ce reprezintă 42,2% din numărul total de străini din această zonă. Dintre aceștia, 44.383 locuiau în capitală. Există numeroase asociații care s-au alăturat Federației Asociațiilor Române și Moldovenești din Piemont în ultimii ani. În plus, Universitatea din Torino este una dintre universitățile italiene cu cel mai mare număr de studenți români, aproximativ o mie la Universitatea Torino și tot atâția la Politehnică.

Consulul menționează următoarele: "Comunitatea noastră este o comunitate matură care acum este foarte bine integrată în contextul torinez”.

Pe de altă parte, consulul menționează că participarea scăzută a românilor la viața publică reprezintă un aspect critic. Printre cauzele identificate, precizează că se numără și următoarele: „înscrierea pe listele adăugate, care nu poate fi făcută în timp ce se merge la registratură pentru alte acte. Comunitatea noastră este foarte harnică, e greu de crezut că unul dintre compatrioţii mei şi-ar lua o zi liberă absentând de la muncă pentru a merge să se înscrie pe liste. Poate dacă ar fi facilitat acest proces, ar creşte şi participarea electorală”, a concluzionat consulul general al României la Torino.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006124 (s)