News Flash:

Peste 10.000 de persoane au vizitat Parlamentul de Ziua Nationala a Romaniei

2 Decembrie 2013
1274 Vizualizari | 0 Comentarii

Aproximativ 13.000 de persoane au venit duminica, pana la ora 16.30, sa viziteze Palatul Parlamentului, de "Ziua Portilor Deschise", presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, fiind si el prezent, împreuna cu fiica sa Maria. Valeriu Zgonea a venit, duminica, la Palatul Parlamentului, de "Ziua Portilor Deschise", împreuna cu fiica sa Maria. Zgonea le-a spus ziaristilor ca a fost cu fiica sa si la parada militara de la Arcul de Triumf.
"S-a plictisit si la parada, pentru ca asa sunt copiii. Copiii întodeauna obosesc foarte repede. Eu am vrut sa fac si o fata, am reusit o fata frumoasa, dar cu agitatia unui baiat", a explicat Valeriu Zgonea. Presedintele Camerei a facut aceste precizari dupa ce fiica sa Maria l-a întrerupt de mai multe ori în timp ce el facea declaratii presei, copilul jucandu-se cu un iepuras de plus, cu care atingea fata tatalui sau.
Zgonea a mai spus ca a venit la "Ziua Portilor Deschise" cu unul dintre copiii sai pentru ca celalalt, fiul sau, ar fi vrut sa vina, dar "trece printr-un moment neplacut al vietii lui, pentru ca poarta numele de Zgonea", facand referire la un incident aparut în presa. "El poarta o vina ca-l cheama Zgonea, daca nu-l chema Zgonea si-l chema Popescu nu mai exista nicio problema, dar lucrurile cu calm si cu rabdare se vor demonstra", a adaugat el.
"Eu îmi iubesc familia, îmi iubesc locul în care m-am nascut, sunt mandru ca sunt nascut în Romania si ca parintii si familia mea au fost alaturi de mine si îmi iubesc limba pe care o vorbesc", a adaugat Valeriu Zgonea.
El a aratat ca le ureaza "La multi ani!" tuturor romanilor care sunt în tara sau în afara tarii, indiferent daca sunt bogati si indiferent de religie si de sex.
"Astazi ne bucuram ca (vizitatorii de la Palatul Parlamentului - n.r.) au sansa de a vedea la lucru parlamentarii, unde lucreaza ei, cum traiesc ei si care sunt obligatiile pe care le au. In ultimii 23 de ani niciodata nu a fost deschis cabinetul presedintelui pentru vizita", a mai spus Zgonea, referitor la "Ziua Portilor Deschise".
"Faptul ca în primele doua ore aproape trei mii de cetateni au vizitat Palatul Parlamentului si doua mii si ceva au vizitat Palatul Victoria e un semn extraordinar", a mentionat el.
Zgonea a precizat ca va asista duminica seara, împreuna cu fiica sa Maria, la focul de artificii care va fi lansat cu ocazia evenimentului de la Palatul Parlamentului. Zgonea a aratat ca acest foc de artificii se vrea si o "recompensa a parlamentarilor din Camera Deputatilor, care au muncit foarte mult în ultimile saptamani".
Valeriu Zgonea s-a întalnit, dupa ce a vorbit cu ziaristii, si cu cateva persoane venite sa viziteze sala de plen a Parlamentarului, el explicandu-le acestora ca totul este romanesc, pana la covoare.
Zgonea le-a mai spus celor care vizitau Palatul Parlamentului ca "Ziua Portilor Deschise" este facuta si pentru cei care nu-si pot permite sa plateasca pentru a vizita aceasta cladire.
"Sper ca peste patru ani sa putem sa ne permitem sa platim pentru a vizita Parlamentul", a replicat un cetatean venit sa viziteze institutia.
Multi dintre cei sositi la Palatul Parlamentului au avut stegulete cu tricolor si au facut fotografii.
Programul de vizitare a fost stabilit pana la ora 18:00 si se va încheia cu un foc de artificii.
Biroul de presa al Camerei Deputatilor a precizat ca Palatul Parlamentului a fost vizitat de "Ziua portilor deschise", între orele 10.00 - 16.30, conform estimarilor personalului care asigura accesul în institutie, de aproximativ 13.000 de vizitatori.
"Ziua Portilor Deschise" la Parlament: 2.500 de vizitatori în primele doua ore ale evenimentului
Aproximativ 2.500 de persoane au vizitat Palatul Parlamentului, de "Ziua Portilor Deschise", în primele doua ore de la deschiderea programului de vizita, conform estimarilor organizatorilor.
Cei care au venit la Palatul Parlamentului au vizitat mai multe sali, între care si cea de plen, dar si biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.
Pe holul din fata salii de plen a Camerei Deputatilor a fost instalat si un brad împodobit.
Unii dintre vizitatori aveau la ei stegulete tricolore.
De asemenea, unii dintre cei care au venit la Palatul Parlamentului au facut fotografii cu locurile vizitate.
Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat în noiembrie un memorandum intern privind organizarea de 1 Decembrie a "Zilei Portilor Deschise", care stabileste ca aceasta actiune se va desfasura între orele 10.00 si 18.00.
Potrivit memorandumului, fluxul vizitatorilor va fi continuu, iar traseul de vizitare va fi marcat si semnalizat si vor fi împodobiti doi brazi de Craciun, unul în interiorul cladirii, iar celalalt în curte.
De asemenea, va fi lansat si un foc de artificii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005925 (s)