News Flash:

Basescu, despre Ponta: "Om cu deficit consistent de educatie"

28 Noiembrie 2013
1252 Vizualizari | 0 Comentarii
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la TVR, că afirmaţiile premierului Victor Ponta potrivit cărora şeful statului nu a cerut reducerea bugetelor serviciilor speciale neavând "probleme acolo" fac parte din "obrăzniciile specifice unui om cu un deficit consistent de educaţie". Traian Băsescu a ţinut să precizeze că este "o copilărie" ideea că a convocat marţi şedinţa CSAT pentru a boicota Summit-ul cu China, adăugând că nu era foarte important ca premierul să participe la şedinţa CSAT.

"Cred că la acea dată premierul Ponta nu ştia programul pe care l-a avut ieri (marţi, n.r.)", a mai spus Băsescu, afirmând că era importantă şedinţa CSAT şi avizarea bugetelor instituţiilor din domeniul securităţii naţionale deoarece au început deja discuţiile, în Parlament, la bugetul de stat, iar avizul CSAT trebuia dat înainte de dezbaterile din Parlament.

"Noi deja am dat avizele după ce s-a trecut prin comisii, dar înainte de intrarea la plen", a mai spus şeful statului la TVR.

Întrebat cum comentează afirmaţiile premierului Victor Ponta, din şedinţa de Guvern, potrivit cărora preşedintele nu a cerut tăieri la bugetele serviciilor speciale, pentru că acolo nu are o problemă, Traian Băsescu a răspuns: "Astea fac parte din obrăzniciile specifice unui om cu un deficit consistent de educaţie".

Şeful statului a adăugat că ceea ce poate spune este că "nu va trece bugetul dacă se bazează pe creşterea accizei la combustibil". "Nu trece de mine fără să fie întors", a precizat Băsescu, precizând că există şi posibilitatea atacării la CC.

Premierul Victor Ponta a declarat că este bucuros că preşedintele Traian Băsescu nu a solicitat, în şedinţa CSAT, diminuarea bugetelor serviciilor speciale, constatând că şeful statului "nu are probleme" în acea zonă şi exprimându-şi totodată convingerea că nu va avea "probleme" nici în viitor.

"Mă bucur că ieri, într-o şedinţă extrem de importantă şi scurtă a CSAT, preşedintele nu a avut nicio obiecţie. Nu a vrut să tăiaţi bani nici de la STS, nici de la SPP, nici de la SRI sau SIE. Acolo nu are probleme. Sunt convins că nu va avea probleme nici în viitor. Atâta timp cât am dat banii la ce doreşte domnia sa, noi ne putem ocupa de restul ţării", a spus Ponta miniştrilor, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a avizat, marţi, într-o şedinţă care a durat aproximativ 15 minute şi care a fost condusă de preşedintele Traian Băsescu, proiectele de buget ale instituţiilor din domeniul securităţii naţionale. Mediafax

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1836 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007228 (s)