News Flash:

Corneliu Vadim Tudor, urmarit penal

29 Noiembrie 2013
1479 Vizualizari | 0 Comentarii
Corneliu Vadim Tudor
Fondatorul Partidului Romania Mare, Corneliu Vadim Tudor, este acuzat de fals intelectual.
Fondatorul Partidului Romania Mare a fost chemat la Parchet, citat ca învinuit. Potrivit Gandul, dosarul ar avea legătură cu modul în care a fost numit europarlamentar Dan Zamfirescu, cel care i-a luat locul în PE lui George Becali după ce acesta a fost încarcerat.
„Ieri a fost ziua mea de naştere, după cum probabil ştiţi. In loc să-mi dea cineva un telefon sau să-mi trimită o carte de vizită sau o floare, mă convoacă în calitate de învinuit, fără să-mi spună de ce. Habar nu am de ce sunt aici”, a declarat Vadim Tudor.
Este a treia cauză în care e cercetat la Parchetul general. Primul dosar a fost deschis sub acuzația de evaziune fiscală, a fost de asemenea acuzat de un fost consilier al său de deturnare de fonduri.
In acest nou dosar, urmărirea penală e la început, vizează articolele referitoare la fals intelectual și uz de fals. Astăzi i se aduc la cunoștință învinuirile.  
Este posibil să urmeze și o audiere, i se va lua o declarație dacă va dori să o facă.  
Vor fi audiați și alți martori.
Potrivit statutului de europarlamentar, el are imunitate în privința declarațiilor sale politice, dar în privința urmăririi penale nu are imunitate. Nu poate fi percheziționat, reținut sau arestat fără acordul PE. In acest caz, procurorii nu au cerut aplicarea unor măsuri preventive, ci declanșarea urmăririi penale.  
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005244 (s)