News Flash:

Pericolele din farfurie la masa de Paste

13 Aprilie 2017
943 Vizualizari | 0 Comentarii
masa pasti 1
Preparatele traditionale din miel, ouale, cozonacul si vinul rosu nu pot lipsi de pe masa pascala. Insa este de preferat sa le consumi cu moderatie, pentru a preveni o serie de afectiuni „pacatoase“. Afla care sunt acestea si cum te poti feri de ele!
Nu-ti suprasolicita stomacul si fierea
 
Alimentele „grele“ in exces, precum ouale si carnea, deregleaza aparatul digestiv, ducand la aparitia indigestiilor si a colicilor biliare, care se manifesta prin dureri abdominale, greata, varsaturi si febra. Este recomandat sa mancam cu moderatie preparate din miel, oua (maximum 2-3 pe zi, de preferat doar albusul), dulciuri si sa bem putin alcool, deoarece sunt greu de digerat si aduc foarte multe calorii.
 
Gateste bine carnea de miel
 
O afectiune care apare ca urmare a unui excesiv consum de alimente contaminate cu diferite bacterii este gastroenterocolita. Cele mai frecvente simptome care ar trebui sa te ingrijoreze sunt lipsa poftei de mancare, greata, varsaturile si, in unele cazuri, aparitia sindromului diareic asociat uneori cu o stare febrila. Pregateste bine carnea de miel si serveste-o impreuna cu legume proaspete, sub forma de salate, pentru a favoriza procesele digestive, scrie clicksanatate.ro.
 
Consuma alcool moderat
 
Mancarurile grele, dar si bauturile, in cantitati mari, pun in pericol sanatatea ficatului. „Problema nu e consumul in sine, ci cantitatile, pentru ca unele persoane abuzeaza si se poate ajunge usor la intoxicatii cu alcool“, precizeaza medicul. De aceea, el ne sfatuieste sa bem cu moderatie, evitand tariile.
 
 
Fereste-te de bolile digestive
 
In general, dupa perioada de post se produce o suprasolicitare a aparatului digestiv, in urma consumului excesiv de bauturi alcoolice si de alimente bogate in grasimi si in zaharuri. Din aceasta cauza pot aparea diferite afectiuni gastrice sau se pot agrava cele existente. Printre acestea se numara indigestiile, gastroenterocolita, colecistita acuta si litiaza biliara (calculi localizati la nivelul colecistului).
 
Cel mai la indemana truc pentru a preveni problemele digestive este asocierea verdeturilor proaspete la toate preparatele. Astfel ne saturam mai repede mancand un volum mai mare de hrana, insa cu o cantitate redusa de calorii. Este de preferat sa nu gustam prea multe feluri de mancare la o masa. Se poate incepe cu un aperitiv usor si un fel principal pe baza de legume si carne. Desertul ar trebui servit la o distanta de minimum o ora fata de masa.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007000 (s)