Este vorba despre anghinare, o planta despre care, din pacate se cunosc prea putine lucruri. Ea e folosita uneori in gastronomie, dar si in medicina naturista. Consumata in stare proaspata, anghinarea are efecte benefice in diareea cronica, diabetul, varsaturile si migrenele.
Iata care sunt proprietatile anghinarelor:
– Prevenirea si tratamentul cancerului. Studiile au relevat ca anghinarele contin un extrat ce inhiba apoptoza (moartea celulelor sanatoase) si este redus riscul de aparitie al celulelor canceroase. S-a constatat ca se poate evita riscul de aparitie al cancerului de prostata, leucemia sau cancerul de san.
– Protectia sistemului digestiv. Este un diuretic natural si stimuleaza digestia, fiind recomandata si pentru tratarea sindromului de colon iritabil, scrie
sanatatea.ro.
– Imbunatatirea activitatii bilei. Cinarina e un antioxidant continut de anghinare, care stimuleaza puternic procesul de functionare a bilei.
– Anghinarea poate trata cu rapiditate mahmureala.
– Reduce nivelului de colesterol de tip LDL (colesterolul rau)
Este vorba despre anghinare, o planta despre care, din pacate se cunosc prea putine lucruri. Ea e folosita uneori in gastronomie, dar si in medicina naturista. Consumata in stare proaspata, anghinarea are efecte benefice in diareea cronica, diabetul, varsaturile si migrenele.
Comentarii (0)