News Flash:

Perchezitii la firme care le promiteau timisorenilor locuri de munca

24 Decembrie 2015
1685 Vizualizari | 1 Comentarii
descoperire politie
Perchezitii la sediile a patru societati comerciale care le promiteau timisorenilor locuri de munca, dar ii inselau. Politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor impreuna cu procurorii au descoperit pana acum 20 de persoane inselate de reprezentantii societatilor, insa fac apel la timisoreni pentru a depune plangere.
Perchezitiile se desfasoara intr-o cladire de pe strada Pomiculturii, la numarul 12, in care se pare ca ar fi avut puncte de lucru cele patru firme, dar si in locuinta unuia dintre reprezentantii societatilor. Ancheta este coordonata de procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, iar la operatiuni participa si mascatii de la IPJ Timis.
„In fapt, in cursul anului 2015, banuitii, in calitate de reprezentanti legali (asociati, administratori, imputerniciti) a 4 societati comerciale, ar fi indus in eroare mai multe persoane interesate de obtinerea unui loc de munca in strainatate. Din cercetari a reiesit ca banuitii ar fi publicat anunturi in mediul virtual constand in recrutare de personal pentru diferite domenii de activitate, meserii ce urmau sa fie desfasurate in Germania, in urma carora persoanele vatamate s-ar fi prezentat la sediul societatilor pentru incheierea unui contract. Acolo, acestea achitau sume intre 500 si 600 de lei, sub promisiunea ca banii vor fi restituiti de angajatorul german, insa in realitate contractele incheiate erau pentru prestari servicii cu o durata de 24 de ore, banii intrand in conturile societatilor comerciale. Pana in prezent au fost identificate 20 de persoane care ar fi fost prejudiciate”, povestesc oamenii legii, scrie tion.ro.
Numarul celor inselati, sustin anchetatorii, este cu mult mai mare. Tocmai de aceea politistii si procurorii fac apel la timisorenii care au mai fost inselati de reprezentantii societatilor comerciale sa mearga sa depuna plangere.
„Politistii si procurorii care instrumenteaza acest dosar fac apel la cetatenii care au incheiat contracte cu societatile comerciale SC J.J.J. SRL, SC A.A.G. SRL, SC B. SRL, SC P.M.A. SRL si au fost prejudiciate sa se prezinte la sediul I.P.J. Timis – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, in vederea stabilirii existentei sau inexistentei suspiciunilor de inducere in eroare, cu rugamintea de prezenta si documentele care fac dovada relatiei contractuale intre cele doua parti”, transmit cei de la IPJ Timis.

ipj timis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006095 (s)