News Flash:

FABULOS! Cat de usor poti scapa de OMIZILE SI GANDACII din casa si din gradina! Poti prepara singur acasa acest INSECTICID

5 Aprilie 2017
2506 Vizualizari | 0 Comentarii
insecticid
Ca sa tii la distanta insectele daunatoare, poti apela cu incredere si la produse fara chimicale, adica preparate folosind substante casnice la indemana oricui si inofensive pentru om.
Atunci cand, din varii motive, spray-urile toxice din comert nu sunt o solutie, iata cele mai eficiente 5 alternative „de casa” dintre care poti alege:
1. Insecticid pe baza de otet
Ingrediente:
• 10 pliculete de ceai de menta
• O sticla de otet de mere de 700 ml
• Un borcan din sticla cu volumul de cel putin 1 litru, si prevazut cu capac insurubabil
Instructiuni:
• Asaza ceaiul in borcan si toarna peste ele otetul de mere.
• Inchide borcanul etans, apoi depoziteaza-l in camara. Agita bine continutul in fiecare zi timp de 2-3 saptamani.
• Dupa aceasta perioada de macerare, strecoara lichidul si toarna-l in recipient cu pulverizator.
• Pulverizeaza sau toarna lichidul prin locurile frecventate de insecte.
2. Insecticid din plante proaspete sau uscate
Ingrediente:
• Ierburi uscate: lamaita, iarba matei, lavanda, etc. Recomandarea mea este sa folosesti cel putin doua soiuri.
• Alcool sanitar
• Apa distilata
Instructiuni:
Fierbe 250 ml de apa si adauga la ea 3-4 linguri de amestec de ierburi.
• Amesteca bine, acopera vasul si asteapta ca infuzia sa se raceasca. Este important sa tii vasul acoperit pentru ca apa sa retina toate uleiurile volatile lasate de plante.
• Strecoara infuzia, colecteaza lichidul si amesteca-l cu 250 ml de alcool sanitar. Toarna solutia intr-o sticla cu pulverizator si foloseste insecticidul de casa ori de cate ori este necesar.
3. Insecticid pe baza de usturoi
Solutiile repelente pe baza de usturoi sunt de folos mai ales pentru prevenirea infestatiilor, dar si pentru alungarea gandacilor cuibariti printre plantele din gradina. Pentru urmatoarea reteta, ai nevoie de o capatana de usturoi si o cana de ulei. Intai decojeste usturoiul, apoi zdrobeste-l si rastoarna-l intr-un recipient impreuna cu uleiul.
Tine amestecul la frigider timp de 3 zile pentru ca uleiul sa se imbibe bine cu mirosul de usturoi. In urma, strecoara uleiul si amesteca-l intr-un alt vas cu trei cani de apa.
Pulverizeaza la nevoie oriunde ai probleme cu insectele.
4. Insecticid pe baza de nicotina
S-a demonstrat ca nicotina este un repelent puternic pentru gandacii de pamant si omizi. Asadar, poti prepara un insecticid puternic infuzand in apa frunze de tutun. Daca nu ai de unde procura frunze de tutun, poti folosi si tutunul de la tigarete.
Adauga o ceasca de frunze de tutun tocate marunt la 2 litri de apa. Pune oala pe foc pana ajunge la punctul de fierbere. Dupa aprox. 30 de minute, dupa ce s-a racit, strecoara lichidul printr-un tifon si toarna-l intr-un recipient etans. Pastrata in recipiente cu capac insurubabil, solutia se mentine proaspata mai multe saptamani la rand.
Ca sa alungi omizile, pulverizeaza solutia direct peste frunzele plantelor, insistand mai ales pe partea de jos a acestora. Ca sa protejezi plantele de gandacii de pamant, toarna lichidul in jurul tulpinii si radacinii lor. 
Foloseste aceste trucuri ca sa tii tantarii departe!
5. Prafurile „iuti”
Capsaicina este un repelent puternic pentru insecte. Substanta este continuta mai ales de ardeii iuti, de boabele de piper si de ghimbir.
Ca sa tii insectele la distanta, poti folosi fie boia de ardei iute, fie piper macinat, fie praf de ghimbir, toate cumparate din comert...
Imprastie praful iute atat pe pamantul de plantatie, cat si pe frunzele plantelor si vei scapa de orice insecte daunatoare.

insectele daunatoare pulverizeaza tantarii ghimbir
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1168 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007365 (s)