News Flash:

Primăria Timișoara are planuri mari!

Pasajul Slavici – Polonă din Timișoara va fi modernizat

22 Februarie 2024
89 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria Timișoara intenționează să demareze lucrările de reabilitare a pasajului Slavici – Polonă în cursul acestui an, cu o investiție estimată la aproximativ 20 de milioane de euro.

Pasajul Slavici – Polonă din Timișoara va beneficia de un proces amplu de modernizare, conform planurilor municipalității. Astfel, în bugetul pentru anul 2024, autoritățile locale au alocat inițial 3,5 milioane de lei pentru elaborarea proiectului tehnic și executarea lucrărilor. Suma destinată acestui proiect este susceptibilă să fie majorată în cadrul unei rectificări bugetare, pentru a permite începerea investiției către sfârșitul acestui an.

Construit în anul 1982, pasajul de pe strada Polonă din Timișoara se află într-o stare avansată de degradare, motiv pentru care reabilitarea sa este considerată o prioritate.


„Am parcurs în ultimii doi ani toate etapele tehnice și de avizare pentru acest proiect și acum putem să dăm drumul la licitația pentru proiectul tehnic și execuția propriu-zisă a lucrărilor. E un șantier mult așteptat de cei din Freidorf, dar și de cei care s-au mutat în Utvin sau Sânmihaiu Român și vin zilnic în Timișoara la școală sau la serviciu. Tot carosabilul e foarte degradat și e o adevărată aventură pentru pietoni și bicicliști să traverseze zona. Practic, vom reconstrui trei poduri cu 2 km de șosea, cu piste pentru bicicliști și trotuare sigure. E un proiect scump de peste 90 de milioane de lei pe care îl facem din bugetul local, dar e un proiect care nu mai poate aștepta”, a afirmat primarul Dominic Fritz.


După aprobarea bugetului, va fi demarată licitația pentru realizarea proiectului tehnic și executarea lucrărilor. Durata estimată pentru elaborarea proiectului este de trei luni, iar realizarea efectivă a acestuia va dura aproximativ un an. Proiectul va implica demolarea completă a pasajului existent, construcția unei noi fundații și a unui pasaj nou, compus din trei tronsoane sau poduri, însoțit de o șosea de doi kilometri. În plus, lucrările vor include și reabilitarea trotuarelor și a pistelor pentru biciclete, acolo unde condițiile din teren vor permite acest lucru.

„De asemenea, sunt prevăzute intervenții la rețelele edilitare, la sistemul de iluminat public, rețeaua de gaz, rețeaua de apă și canalizare și vor fi amenajate zone verzi. În acest moment, starea actuală a pasajului este de degradare majoră, atât la nivel de infrastructură, cât și în ceea ce privește carosabilul, trotuarele, bordurile”, a transmis Primăria Timișoara.

Costul total al proiectului este de aproape 95 de milioane de lei, incluzând TVA-ul.


„La sfârșitul investiției, drumul spre zona industrială, zona Polonă și localitățile limitrofe va fi mai rapid și mai sigur. Carosabilul modern, trotuarele și pistele pentru biciclete vor reduce semnificativ riscul accidentelor, iar amenajarea zonelor verzi va contribui la îmbunătățirea calității aerului și la reducerea poluării”, a explicat instituția.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006169 (s)