News Flash:

Parlamentarii timiseni dau explicatii. De ce au nevoie de superimunitate?

16 Decembrie 2013
1317 Vizualizari | 0 Comentarii
Un singur deputat, din 14 caţi are Timişul, a respins amendamentul care conferă superimunitate parlamentarilor, iar alţi trei aleşi au absentat de la votul din plenul Camerei Deputaţilor. Restul au fost de acord ca toţi cei care ocupă un fotoliu în Parlamentul Romaniei să nu răspundă în faţa legii pentru fapte de corupţie precum: luarea de mită sau abuzul în serviciu.  Ministrul delegat pentru IMM-uri, Maria Grapini, şi-a dat votul pentru ca parlamentarii să fie excluşi din categoria funcţionarilor publici şi să nu mai poată fi traşi la răspundere în caz de luare de mită sau de abuz în serviciu.
”Faptul că s-a înţeles că se dau nişte superimunităţi e o greşeală, după părerea mea. Eu am votat cu conştinţa împăcată. Dacă are statut de parlamentar nu poate să facă abuz de serviciu pentru că nu poate să ia decizii singur cum poate funcţionarul public, nici mită nu are cum să dea. Dacă cineva vrea sa dea mită unui parlamentar ar trebui să dea la jumătate plus unu dintre parlamentari”, afirmă Maria Grapini.
Şi deputatul Sorin Stragea spune că nu se poate vorbi despre o superimunitate: ”Vorbind despre o superimunitate cred că e o glumă. Ca să fie ceva super, trebuie să fie ceva înainte de a fi super. In condiţiile în care nu există imunitate doar pentru vot şi declaraţii. Mi se pare aberant să vorbim despre superimunitate. Mi se pare o aberaţie pentru că nimeni nu e mai presus de lege, de la preşedinte la ultimul cetăţean”.
Parlamentarul consideră că toate discuţiile pe marginea conferirii imunităţii distrag de fapt atenţia de la adevăratele problemele ale ţării. ”Fiecare partid are morţii săi în dulap, ba mai mult cei care fac atata tevatură au cei mai mulţi”, susține Sorin Stragea.
Din cei 14 deputaţi de Timiş, doar Adrian Diaconu, din partea PPDD, a votat împotrivă.

sorin stragea adrian diaconu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1217 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005805 (s)