News Flash:

Locuinte ANL pentru familiile din blocurile afectate de explozii, la Resita

14 Decembrie 2013
1267 Vizualizari | 0 Comentarii
Familiile din două blocuri din Reşiţa, afectate de explozii şi care nu mai pot fi locuite în momentul de faţă, s-ar putea muta într-un bloc ANL care ar trebui finalizat până la sfârşitul anului, a declarat, joi, vicepremierul Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, familiile afectate de exploziile cauzate de acumulări de gaz în două blocuri din Reşiţa urmează să primească câte o locuinţă ANL, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a imobilelor ale căror structuri de rezistenţă au fost distruse. 

'Dacă familiile afectate acceptă, vor fi mutate în blocul ANL care sperăm să se finalizeze până la 31 decembrie. Ministerul Dezvoltării urmează să finanţeze, în continuare, încă două blocuri, la Reşiţa. Am vorbit şi cu Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, ca prin Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale Caraş-Severin, în urma efectuării unor anchete, să fie acordate şi unele ajutoare sociale. Pe de altă parte, căutăm soluţia prin care să poată să fie reabilitate acele blocuri', a declarat ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

El a adăugat că nu se pot da bani din fondul de intervenţie al Guvernului, care era cea mai simplă procedură, fiind vorba de locuinţe proprietate privată.

Expertiza tehnico-economică de pe Aleea Gugu, unde explozia a avut loc în luna septembrie a anului trecut, arată că ar fi nevoie de circa 250.000 de euro pentru refacerea imobilului, iar pentru Aleea Vlădeasa, unde explozia s-a produs pe 1 octombrie, sunt necesari aproximativ 150.000 euro. 

În urma celor două explozii, nu mai pot locui în casele lor un număr de 17 familii de pe Aleea Vlădeasa şi zece familii de pe Aleea Gugu. AGERPRES

bloc anl
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007310 (s)