News Flash:

Paisie Lugojanul si primarul Nicolae Robu au deschis anul scolar la Colegiul National Banatean

11 Septembrie 2017
1471 Vizualizari | 0 Comentarii
deschidere an scolar Colegiul National Banatean 2015 09 3
Aglomeratie mare, luni dimineata, la deschiderea noului an scolar la una dintre cele mai mari institutii de invatamant din Timisoara. Curtea Colegiului National Banatean s-a umplut de copii, parinti si profesori in prima zi de scoala.
Prichindeii au venit cu emotii in prima zi de scoala la CNB. La manifestarea de deschidere a noului an scolar au participat si primarul Timisoarei, Nicolae Robu, un consilier local, un consilier judetean, dar si doi deputati de Timis, precum si secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Petru Andea.
In vreme ce directorul Colegiului Banatean le-a povestit elevilor istoria celor doi arbori vechi de un secol si jumatate din curtea institutiei de invatamant, episcopul vicar Paisie Lugojanul i-a mustrat putin pe copii, vorbind despre cum nu prea mai sunt capabili sa asculte atunci cand vorbeste cineva.
„Cand cineva vorbeste si cineva nu asculta, arata ca omul in ziua de azi nu mai asculta. Se pune problema daca cei de astazi, maine va vor asculta pe voi insiva. Pentru ca traim in vremurile in care cand principiile unei societati crestine sunt puse la indoiala, trebuie sa ne punem intrebarea unde or sa traiasca si or sa creasca copiii nostri. Si profesorii, si parintii sunt cei care ii modeleaza pe copii, parintii din calitatea de nascatori de copii, iar dascalii din calitatea de formatori”, le-a spus episcopul vicar celor adunati in curtea scolii de la CNB, imediat dupa oficierea slujbei de binecuvantare a inceperii noului an scolar.
Directorul institutiei de invatamant, Sorin Ionescu, le-a vorbit elevilor despre importanta celor doi arbori din curtea scolii, care au fost plantati de Imparatul Franz Joseph al Austriei, „ca simbol al trainiciei si al cuminteniei”. Ionescu i-a pus pe cei prezenti sa aplaude toate oficialitatile adunate la deschiderea de an scolar, dar nu inainte de a se lauda cu rezultatele elevilor, in fata celor mici fiind prezente si doua absolvente admise la universitati de prestigiu. Una dintre ele le-a transmis celor mici sa lupte pentru ceea ce isi doresc, ea urmand sa inceapa cursurile la Universitatea Oxford, scrie tion.ro.
Primarul Nicolae Robu a luat si el cuvantul in fata sutelor de copii adunati in curtea Colegiului National Banatean. Edilul-sef a asigurat conducerea institutiei de tot sprijinul primariei, iar elevilor le-a vorbit despre cat de buni sunt profesorii de la CNB, dar si despre corporatiile din Romania.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006109 (s)