News Flash:

Hunedoara: Mii de persoane participa la Serbarile Nationale de la Tebea, dedicate lui Avram Iancu

10 Septembrie 2017
1220 Vizualizari | 0 Comentarii
tebea
Cateva mii de oameni participa duminica la Serbarile Nationale de la Tebea, in judetul Hunedoara, eveniment dedicat comemorarii eroului national Avram Iancu, de la a carui moarte se implinesc in acest an 145 de ani.
Manifestarile au loc in cimitirul din Tebea, acolo unde se afla mormantul lui Avram Iancu, intre cei prezenti numarandu-se presedintele Camerei Deputatilor si presedinte al PSD, Liviu Dragnea, ministrii Mihai Fifor, Doina Pana, Victor Negrescu, presedintele PNL, Ludovic Orban, presedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, parlamentarul european Viorica Dancila, parlamentari si autoritati din judetele Hunedoara, Arad, Alba si Bihor. 
"Sarbatoarea nationala de la Tebea a dobandit o valoare traditionala, cu valente de suflet pentru toti romanii. (...) Avram Iancu a deschis calea spre desteptarea nationala, pregatind drumul spre Marea Unire de la 1918", a declarat in fata asistentei primarul comunei Baia de Cris, Mihai Liviu Gorcea. 
Manifestarile de la Tebea au inceput cu o slujba religioasa in biserica din cimitir, oficiata de mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza, si un sobor de preoti, dupa care a urmat o evocare istorica a personalitatii celui pe care motii il numesc "Craisorul muntilor".  AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006028 (s)