News Flash:

Oravita va participa in premiera la Targul de Turism de la Londra

28 Octombrie 2013
1313 Vizualizari | 0 Comentarii

Primarul orasului Oravita, Dumitru Ursu a anuntat, în prezenta ministrului IMM-urilor, mediului de afaceri si Turismului, Maria Grapini, participarea acestei localitati la Targul de Turism de la Londra.

'Consider ca Oravita si turismul montan din Banat trebuia sa se prezinte de mult timp la diferite targuri de turism. Ma bucur, totusi, ca începem cu un targ foarte important. Noi lansam, peste cateva zile, un film despre Romania, care dureaza o ora, si care va fi difuzat în peste o suta de tari, iar la Targul de la Londra va fi prezenta toata mass-media. In plus, eu voi avea un interviu la CNN, unde pot sa promovez, direct, toate obiectivele noastre turistice. Sper sa ne întoarcem cu rezultate bune de la Londra', a declarat, sambata, Maria Grapini.

In opinia ministrului, este neaparat nevoie de o promovare a specificului romanesc.

'Romania, natural, are cateva lucruri speciale. Pe langa cea mai mare întindere de paduri, la noi se poate face un turism de aventura extraordinar, un ecoturism cu totul deosebit, un turism cultural si istoric nemaipomenit. De aceea cred în sansa Oravitei. Sper ca acest oras va tine ritmul, avand în vedere ca anul viitor, pe bani europeni, vom avea 45 de targuri în toata lumea si este bine sa-si pregateasca materiale din timp', a mai spus ministrul Turismului.

Maria Grapini a sfatuit administratia locala sa foloseasca bani europeni, care mai sunt disponibili si în acest an si care se mai pot contracta pana în 2015, pentru a face centre turistice si trasee turistice, cu o foarte buna inscriptionare. Ministrul Turismului a afirmat si ca va tine legatura, în permanenta, cu Ministerul Transporturilor, pentru ca drumurile nationale, si cu Consiliile judetene pentru cele judetene, care duc spre obiectivele turistice sa fie asfaltate.

'Eu sper ca, o data cu Targul de la Londra sa spargem gheata si sa promovam cat mai bine turismul în zona Oravitei, singura sansa de a dezvolta cat mai bine si si partea economica. Potential avem, iar obiective turistice sunt nenumarate. Doar în Oravita avem calea ferata Oravita - Anina, prima din tara, apoi primul teatru din Romania, prima farmacie montanistica, prima gara cu lift si asa mai departe', a subliniat primarul orasului Oravita, Dumitru Ursu. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1655 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005538 (s)