News Flash:

Primul autobuz electric circula de azi pe strazile Timisoarei

25 Octombrie 2013
1267 Vizualizari | 0 Comentarii

Primul autobuz electric a fost pus în circulatie, vineri, în Timisoara, administratia locala intentionand sa înlocuiasca, în timp, mijloacele de transport în comun care functioneaza pe baza de motor termic cu astfel de mijloace total nepoluante si cu o mentenanta mai ieftina.

Acest autobuz va circula pe linia 33 timp de o luna.

Primarul Nicolae Robu a afirmat ca nu vrea sa împovareze acum bugetul cu o noua investitie, mai ales ca are rate de achitat pentru troleibuzele si autobuzele cumparate de fosta administratie, astfel ca primele achizitii se vor face spre finele anului 2014, sau chiar în 2015.

Conform edilului, pe masura cu autobuzele si troleibuzele actuale îsi vor epuiza durata de viata, se va face schimbarea lor cu autobuze cu motor electric.

'Daca lucrurile ne merg bine, asa cum ne-au mers pana acum, cu proiectele europene, daca vom reusi sa le gestionam asa cum se cuvine, încat sa ne fie rambursati banii foarte multi pe care îi avansam acum, vom avea pe finalul lui 2014 si în 2015 bani multi, cu titlul de venituri proprii ale noastre, cu care vom putea sa achizitionam tramvaie noi si sa platim reabilitarea unui numar mai mare dintre celr vechi si, desigur, sa facem primele achizitii de autobuze cu motor electric', a declarat vineri Nicolae Robu.

Autobuzul electric produs de BYD a fost predat vineri Primariei Timisoara, municipalitatea încheind un protocol cu reprezentantii unei societati private pentru a testa gratuit un astfel de mijloc de transport.

De mentionat ca mentenanta acestor mijloace de transport costa mai putin, dar pe de alta parte, achizitia propriu zisa presupune un efort financiar mai mare decat a unor autovehicule clasice.


nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1315 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005278 (s)