News Flash:

Olguta Berbec, noi acuzatii la adresa Niculinei Stoican. De la ce a pornit scandalul dintre ele

19 Mai 2022
477 Vizualizari | 0 Comentarii
Olguta si Niculina

Scena muzicii populare pare ca sta pe un butoi de pulbere. Apele sunt din ce in ce mai agitate, iar conflictele sunt din ce in ce mai dese. Dupa ce a fost implicata in scandaluri dupa moartea lui Petrica Mitu Stoian, seria certurilor continua pentru Niculina Stoican. Interpreta de muzica populara este data in judecata de una dintre colegele ei de breasla. Olguta Berbec este cea care „i-a pus gand rau” si nu se lasa pana nu va obtine dreptate in instanta.

Niculina Stoican a fost data in judecata de Olguta Berbec. Probleme dintre cele doua par a fi mai vechi si privesc drepturile de autor si cele conexe, in materie de proprietate intelectuala. Olguta este cea care o acuza pe Niculina ca ar fi preluat fara a cere acord o piesa care ar fi fost cantata de catre ea.

Potrivit unor surse din industria muzicala, conflictul dintre cele doua ar fi inceput de la un report pe care Niculina l-ar fi dat unei melodii aflate pe canalul de Youtube al Olgutei Berbec. Directoarea Ansambului ,,Maria Tanase” a completat in formularul trimis catre Youtube ca ea este autoarea respectivei melodii.

„Nu este niciun secret, pur si simplu este vorba despre incalcarea drepturilor de autor. Eu scriu piese, cred in ele, le scot din sufletul meu si este inacceptabil ca altcineva sa-si insuseasca aceasta munca. Consider ca in 2022, folclorul nu se mai culege de pe ulitele satului. Folclorul este bine gandit, proiectele sunt bine calculate, platite cu bani, si trebuie sa ne respectam munca.

Imi pare rau ca suntem cumva in situatia asta. Nu este un lucru care ma face fericita, dar nu este prima oara si atunci cred ca lucrurile trebuie lamurite. Nu sunt de acord ca cineva sa-mi fure munca sau o farama de emotie. Eu am fost foarte toleranta cu cei care ma intreaba, cu draga inima daruiesc gratuit melodii intregi tinerilor. Dar nu sunt de acord ca cineva sa-l insuseasca, oricine ar fi acel artist si sa afirme ca l-a luat de la batrani.

(...) A trebuit sa ajungem in fata instantei pentru a se hotari autenticitatea. Nu este un proces de rautate, de invidie, pur si simplu trebuia lamurita problema asta”, a declarat Olguta Berbec, la Etno TV.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1373 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006967 (s)