News Flash:

Ofertele early booking prind contur si in Romania: Opt din zece rezervari facute iarna in agentiile de turism sunt pentru vacante de vara

13 Februarie 2014
1238 Vizualizari | 0 Comentarii
Opt din zece romani care îşi fac rezervări iarna în agenţiile de turism cumpără pachete pentru la vară, atat în ţară, cat şi în străinătate, încercand să beneficieze de reducerile de tip early booking, potrivit unui studiu al agenţiei Mareea transmis joi MEDIAFAX. "Pentru agenţiile de turism, lunile ianuarie şi februarie au scos în evidenţă un comportament uşor diferit al turiştilor romani, care anul acesta s-au orientat cu precădere către rezervarea vacanţelor de vară în detrimentul vacanţelor tradiţionale de iarnă din această perioadă. Pe langă scăderea evidentă a puterii de cumpărare, un alt factor determinant este, în opinia agenţiilor de turism, şi iarna atipică, cu o lungă perioadă în care zonele montane au fost lipsite de zăpadă", a declarat Marius Usturoiu, proprietarul Mareea.
El a completat că evoluţia rezervărilor de tip early booking/înscrieri timpurii a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare progresivă, care arată că turistul roman este mult mai atent cu bugetul său şi reducerile pe care le poate obţine prin faptul că apelează la acest tip de rezervări.
Destinaţiile cele mai solicitate în acest interval sunt într-o proporţie foarte mare reprezentate de litoralul romanesc şi de cel grecesc.
"Practic, piaţa romanească se aliniază unui trend de normalitate, deoarece la nivelul Uniunii Europene aceste vacanţe cumpărate din timp, cu reduceri semnificative de peste 30%, sunt printre cele mai apreciate. Structura pachetelor de vacanţă solicitate de turişti în prima parte a anului este una complexă, care are în componenţă servicii conexe, activităţi pentru copiii, demipensiune sau all inclusive, transport şi excursii opţionale", a mai spus Usturoiu.
Valoarea medie a unui pachet turistic pentru litoralul romanesc este de 450 lei /persoană pentru cinci nopţi cu demipensiune, în timp ce pentru Grecia două persoane plătesc pentru un sejur preţuri pornind de la 230 euro.
Staţiunea cea mai solicitată în acest an rămane Mamaia, urmată de staţiunile din sudul litoralului, un mare accent fiind pus pe unităţile hoteliere care oferă facilităţi suplimentare pentru copii şi servicii de tip all inclusive.
In privinţa destinaţiilor externe, Grecia insulară este la acest început de an destinaţia vedetă, fiind deosebit de solicitată, potrivit Mareea. Astfel, charterele cu plecare din Bucureşti, Cluj Napoca, Timişoara, Iaşi sau Bacău către Creta, Corfu, Rhodos sau Zakynthos sunt cele mai cerute.
Mareea este principalul turoperator pentru litoralul romanesc, cu circa 100.000 de clienţi anul trecut. Infiinţată în 1998, firma are o reţea proprie de vanzare de 17 agenţii şi a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 70 de milioane de lei, faţă de 62 milioane de lei în 2012.
Marius Usturoiu administrează şi o companie hotelieră, Mareea Hotels, cu două unităţi, la Mamaia şi Predeal, care au avut anul trecut afaceri de 15 milioane de lei. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1403 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005785 (s)