News Flash:

Cum au petrecut elevii din judetul Timis "Ziua Sigurantei pe Internet"

12 Februarie 2014
1357 Vizualizari | 0 Comentarii
De Ziua Siguranţei pe Internet, elevii de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 din Lugoj au vizionat filme despre riscurile şi beneficiile internetului.
Acţiunea a fost organizată în parteneriat cu Biblioteca Municipală – Secţia Biblionet şi a avut ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei on-line şi a telefoanelor mobile, precum şi conştientizarea şi educarea copiilor în legătură cu pericolele navigării nesupravegheate pe Internet.
Pentru a îndeplini aceste obiective, elevii au vizionat trei filme educative atat în cadrul Şcolii Gimnaziale Nr. 4, cat şi în Sala Biblionet din cadrul Bibliotecii Municipale Lugoj: „Povestea Ioanei”, „Gandeşte înainte să postezi!” şi „Fiecare copil contează,...oriunde ar fi!”. Acţiunea s-a desfăşurat sub deviza ”Impreună facem Internetul mai bun!”.
„Ziua Siguranţei pe Internet este sărbătorită în cadrul şcolii noastre pentru al treilea an conescutiv şi asta pentru că dorim să-i învăţăm pe elevi să utilizeze corect internetul. După vizionarea filmuleţelor descărcate de noi de pe site-ul Sigur.info – internet mai sigur pentru copii, elevii au purtat un dialog cu profesorii şi reprezentanţii Biblionet, copiii fiind sfătuiţi să ceară permisiunea părinţilor înainte de a folosi computerul, să păstreze parolele secrete, să deschidă numai e-mailuri de la oamenii pe care îi cunosc, să vorbească întotdeauna cu părinţii dacă apar probleme, să folosească computerul doar o oră pe zi, să nu îşi spună numele sau să îşi dea adresa pe Internet şi să stabilească împreună cu părinţii ce pagini pot vizita pe Internet”, a declarat unul dintre coordonatorii acţiunii, prof. Alexandru Vasile Pauliş de la Şcoala Gimnazială Nr. 4.
„Ziua Siguranţei pe Internet este foarte importantă pentru copii pentru că pericolul îi pandeşte la tot pasul şi ei nu au suficient discernămant pentru a se apăra. De aceea, este obligaţia noastră, a adulţilor, să îi apărăm. Avem această datorie şi mai ales, această datorie ca instituţie, pentru că este singurul Serviciu de Biblionet din Lugoj şi dacă am avut această onoare de a avea acest centru, trebuie să avem şi grijă de tinerii noştri”, a spus şi Adriana Weimer, responsabil de Biblionet la Biblioteca Municipală Lugoj.
Ziua Siguranţei pe Internet – Safer Internet Day este marcată la Biblioteca Municipală Lugoj încă de la deschiderea noului serviciu de bibliotecă – Biblionet, din anul 2010. Redesteptarea.ro

adriana weimer
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1433 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007534 (s)