News Flash:

Anul 2014 este primul in care Grecia atrage mai multi turisti romani decat Turcia

12 Februarie 2014
1471 Vizualizari | 1 Comentarii
Numărul de chartere care pleacă din Romania spre insulele greceşti va depăşi în premieră, în acest an, numărul de zboruri spre Antalya şi celelalte staţiuni din Turcia, pe fondul preţurilor tot mai mici din Grecia, a declarat pentru MEDIAFAX Alin Burcea, proprietarul agenţiei Paralela 45. "Grecia va bate în acest an Turcia în topul preferinţelor turiştilor români. Se vede acest lucru după rezervările din ultimele luni şi după numărul de chartere anunţate pentru perioada aprilie-octombrie 2014", a spus Burcea.

El estimează că în acest an vor merge cu chartere în Grecia peste 110.000 de turişti români, faţă de 90.000 în Turcia.

"Grecia a câştigat în preferinţele românilor pentru că oferă toată varietatea de hoteluri, de la una la cinci stele, iar preţurile au început să tot scadă în ultimii doi ani. Turcia, în schimb, din cauza cererii mari din ultimii ani, a mărit an de an tarifele cu 3-5%. Un turist plăteşte, în medie, pentru o săptămână în Grecia, cazare plus avion, circa 400 de euro, pe când un pachet de o săptămână în Turcia costă 600 de euro, în medie. E drept că în Turcia vorbim în general de hoteluri de cinci stele, all inclusive, dar românii renunţă la unele facilităţi pentru un preţ mai mic", a spus Burcea.

El a afirmat că în topul preferinţelor pentru destinaţiile de vară rămâne, alături de Grecia şi Turcia, şi Spania.

Vânzările pentru destinaţiile de vară au început din lunile noiembrie şi decembrie, când agenţiile au făcutreduceri de preţuri.

Paralela 45 a avut anul trecut o cifră de afaceri de 35 de milioane de euro, în creştere cu 12% faţă de 2012. Agenţia este una din primele cinci din ţară, după volumul afacerilor, alături de Perfect Tour, Christian Tour, Hapyy Tour şi Eximtur.

Pentru anul 2014 Paralela 45 a bugetat o creştere de minim 15%, astfel încât afacerile să depăşească 40 de milioane de euro.

"Creşterea se bazează pe majorarea numărului de chartere. Avem chartere noi din Bucureşti pentru Zakynthos, Santorini, Kos şi Mikonos, două chartere noi din Iaşi spre Antalya şi Rhodos şi unul nou, spre Creta, din Cluj. Avem circuite noi din oraşe - Israel din Cluj şi din Iaşi,Viena, Istanbul şi Praga din Cluj, Turcia şi Thailanda din Constanţa sau Costa Brava din Craiova. Mai avem câteva zeci de circuite noi, lansate deja pe piaţă sau în curs de lansare, ca de exemplu Uganda, Georgia- Armenia, Uzbekistan, Kazahstan, Marele Tur al Asiei Centrale, Rusia- Mongolia, Senegal- Gambia, Etiopia şi multe altele", a mai spus Alin Burcea.

Agenţia estimează şi o creştere cu 30% a turismului intern, având trei agenţii pe Litoral. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Nathalia  | #991
Awesome you should think of soteihmng like that
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1436 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007164 (s)