News Flash:

Anunț îngrijorător!

Oana Sivache, șefa ASSMB: "Suntem în situaţia de a nu mai putea asigura continuitatea actului medical din lipsă de personal"

5 Ianuarie 2024
138 Vizualizari | 0 Comentarii

Oana Sivache, directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), a subliniat joi că continuitatea actului medical nu mai poate fi asigurată din cauza lipsei de personal, în contextul tăierilor din fondurile alocate instituțiilor sanitare.

"Suntem în situaţia de a nu mai putea asigura continuitatea actului medical din lipsă de personal. Spitalele nu mai au suficienţi medici, asistente medicale şi personal auxiliar. Este în pericol sănătatea românilor, fie că sunt pacienţi sau cadre medicale. Lipsa personalului în spitale înseamnă epuizarea personalului existent, fiind obligaţi să lucreze suplimentar, ceea ce duce la epuizarea fizică şi implicit la acordarea unui act medical deficitar", a atras atenția Oana Sivache, potrivit unui comunicat al ASSMB.


Din cauza lipsei de personal, Camera de gardă a Spitalului Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu", sub coordonarea ASSMB, se află în pericol de a fi închisă, având în vedere blocarea angajărilor încă din anul precedent. ASSMB afirmă că peste 40 de asistente și infirmiere au părăsit instituția și nu au putut fi înlocuite. În ultimele trei săptămâni, aproximativ 500 de copii au fost diagnosticați cu gripă în această unitate medicală. Comunicatul menționează că în Camera de gardă activează doar doi medici, iar numărul zilnic de copii tratați variază între 120 și 170, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

"Guvernanţii au condus sistemul medical către un colaps iminent prin ignorarea crizei din domeniul sănătăţii şi prin tăierile drastice ale fondurilor alocate spitalelor, punând astfel în situaţie critică vieţile pacienţilor", a declarat ASSMB.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a reamintit că a formulat, în repetate rânduri, solicitări către Guvern pentru deblocarea posturilor, însă Executivul a optat să le ignore.

"Niciun Guvern în lumea asta nu face economii din sănătatea propriului popor. Guvernul trebuie să protejeze sănătatea publică - este şi un imperativ moral, nu doar o obligaţie legală. Este inacceptabil ca pacienţii să fie trataţi discriminatoriu în funcţie de apartenenţa spitalului la Ministerul Sănătăţii, Primării sau Consilii judeţene", a precizat Oana Sivache.


ASSMB a făcut un nou apel de urgență către Guvern, solicitând soluții imediate pentru a preveni "colapsul general din sistemul medical".

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008588 (s)