News Flash:

Proiect european pentru femeile însărcinate

2.500 de femei însărcinate din regiunea de Vest au beneficiat, în ultimii doi ani și jumătate, de screening prenatal gratuit

2 Ianuarie 2024
130 Vizualizari | 0 Comentarii


În ultimii doi ani și jumătate, 2.500 de femei însărcinate din regiunea de Vest au beneficiat de screening prenatal gratuit prin intermediul unui program finanțat din fonduri europene. Acest program a fost implementat de către medici de la Spitalul Județean și Municipal din Timișoara. Jumătate dintre femeile a căror sarcină a fost monitorizată în cadrul proiectului denumit „Dezvoltarea unui sistem regional de centre medicale de excelență în screening prenatal în Regiunea de Vest” provin din mediul rural.

„Frecvența consulturilor diferă în funcție de fiecare trimestru de sarcină. Până la vârsta gestațională de 28-32  săptămâni, consulturile vor fi lunare, după care o dată la două săptămâni între săptămânile 32- 36 de sarcină și săptămânale  în săptămânile 36-40. Prin proiect, 2.500 de femei gravide din județele Regiunii Vest (Arad, Hunedoara, Caraș-Severin și Timiș) au beneficiat de programe de sprijin (screening) sub forma serviciilor de screening prenatal, peste 50% dintre beneficiare având domiciliul în mediul rural”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean din Timișoara.


În plus, în cadrul spitalelor partenere au fost inaugurate două centre regionale de screening prenatal, echipate cu echipamente medicale de ultimă generație, inclusiv ecografe, mese ginecologice, lămpi de examinare, scaune pentru recoltarea analizelor medicale și echipamente pentru laboratorul de genetică medicală. Echipa medicală dedicată proiectului a dezvoltat un ghid comun privind managementul malformațiilor fetale și a creat o pagină web specială pentru promovarea inițiativei.

Valoarea totală a proiectului, desfășurat în perioada 14 iunie 2021 - 29 decembrie 2023, a fost de aproximativ 12 milioane de lei. Această inițiativă a fost cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004422 (s)