News Flash:

O strada din Timisoara va primi numele jurnalistului Mile Carpenisan

16 Octombrie 2013
1449 Vizualizari | 0 Comentarii
mile carpenisan

In sedinta Consiliului Local Timisoara, de saptamana viitoare, alesii locali urmeaza sa voteze un proiect de hotarare privind atribuirea de denumiri la doua strazi fara nume, schimbarea denumirii unui tronson de strada si modificarea amplasamentului unui tronson de alee din Timisoara.
Una dintre strazile noi care vor primi nume se afla în zona Freidorf. Perpendiculara pe strada Ovidiu Cotrus, situata la nord de aceasta, alaturata la est Statiei de Sortare S.C. RETIM Ecologic Service S.A., strada va fi primi numele jurnalistului Mile Carpenisan. Initiativa i-a apartinut deputatului Sorin Grindeanu, fiind ultima propunere pe care a facut-o din postura de viceprimar al Timisoarei, în decembrie 2012.
Mile Carpenisan
s-a nascut pe 3 august 1975 si a murit pe 22 martie 2010. A fost jurnalist de razboi, corespondent din Yugoslavia, Irak si zonele afectate de tsunami-ul asiatic. A debutat în presa scrisa, apoi a fost corespondent, mai bine de 10 ani, al posturilor de televiziune Antena 1 si Antena 3.
Tot saptamana viitoare, consilierii locali vor vota pentru modificarea amplasamentului pentru tronsonul de alee cu denumirea „Aleea studentilor”, din zona Complex Studentesc, tronsonul 1, cuprins între Caminul 12 C si Strada Aurelianus. Tronsonul va fi mutat pe un amplasament situat la nord fata de vechiul amplasament, la propunerea Serviciului Banca de Date Urbana si Cadastru.
De asemenea, tronsonul de strada cu denumirea „Centura”, din zona Calea Aradului - Calea Sever Bocu, tronsonul 2, situat între Calea Aradului si Calea Sever Bocu, în prelungirea Strazii Grigore Alexandrescu, îsi schimba denumirea în Strada Grigore Alexandrescu, la propunerea Serviciului Banca de Date Urbana si Cadastru.
Si, în fine, ultima modificare se refera la o strada noua din zona Calea Aradului - Sere, situata între strada Tristan Tzara si strada Horia Hulubei. La propunerea Organizatiei Studentilor Basarabeni din Timisoara si a Comisia de Denumiri a Primariei Municipiului Timisoara, noua strada va purta numele „D. I. Aldea-Teodorovici”, întrucat se împlinesc 20 de ani de la moartea sotilor Doina si Ion Aldea-Teodorovici, romani din Basarabia care au militat pentru unirea Basarabiei cu Romania si pentru introducerea limbii romane în Basarabia.


ovidiu cotrus aldea-teodorovici
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1269 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006005 (s)