News Flash:

O noua partie de schi in nordul Romaniei

11 Decembrie 2013
1300 Vizualizari | 0 Comentarii
O staţiune bucovineană va avea, din 20 decembrie, încă o partie de schi. 
Noua partie din Gura Humorului va avea 550 de metri lungime, 60 demetri lăţime, o înclinaţie de 20% şi se va adresa începătorilor. 
Instalaţia de teleschi va avea o capacitate de 700 de persoane/oră, iar costul unei urcări (deşi nu a fost încă stabilit prin hotărare de Consiliu Judeţean) va fi de aproximativ 5 lei, potrivit primarului oraşului-staţiune, Marius Ursaciuc. 
Potrivit monitorulsv.ro, partia a costat 98.000 de euro, sumă alocată din bugetul local. Punctul de plecare al noii partii coincide cu cel al partiei "Şoimul", numai că traseul diferă. Noua partie coboară spre nord-vest, către podul din Voroneţ. 
Pentru a ajunge la punctul de plecare al partiei pentru începători se va folosi instalaţia de telescaun existentă, pană în zona superioară a partiei Şoimul.
Eventuala lipsă a ninsorii nu va fi o problemă, deoarece noua partie poate fi înzăpezită cu tunuri de zăpadă. 
Partia tradiţională din Gura Humorului, "Şoimul", are o lungime de 1.478 de metri şi o diferenţă de nivel de 283 de metri. Partia dispune de cinci tunuri de zăpadă şi de instalaţie de nocturnă. Telescanulul partiei are o capacite de transport de 1.200 de persoane pe oră.

gura humorului marius ursaciuc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1784 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005959 (s)