News Flash:

ATENTIE, turisti! Risc de AVALANSA in Parang si Retezat

10 Decembrie 2013
1256 Vizualizari | 0 Comentarii
Salvamontiştii atrag atenţia asupra riscului de avalanşă existent în masivele Parâng şi Retezat, după ce vântul puternic a viscolit ninsoarea, formându-se cornişe acolo unde stratul de zăpadă poate depăşi un metru şi care pot pleca, la vale, în orice moment. 

Riscul de avalanşă apare, în general, la altitudini mai mari de 1.800 de metri, în zonele alpine, lipsite de pădure şi expuse la vânt. 

'În Masivul Parâng, în zona alpină, de la 1.800 - 2.000 de metri, a nins viscolit, iar vântul a adus zăpada pe anumite văi şi jgheaburi. S-au format cornişe mari, unde zăpada depăşeşte un metru grosime şi este în cantitate mare. De asemenea, în Retezat, sub vârfurile de 2.000 de metri este prezentă zăpada viscolită şi a apărut riscul de avalanşă', a declarat marţi, pentru AGERPRES, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Stratul de zăpadă în masivele Parâng şi Retezat măsoară circa o jumătate de metru. 

Turiştii sunt sfătuiţi să nu plece pe trasee fără să se intereseze despre starea acestora la refugiile Salvamont din Parâng şi Retezat, unde pot afla toate informaţiile necesare despre evoluţia vremii şi o deplasare sigură pe munte. AGERPRES

par ng retezat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005313 (s)