News Flash:

Schimb de experienta intre studentii romani si germani de la UP Timisoara, sprijinit de mediul de afaceri german

11 Decembrie 2013
1165 Vizualizari | 0 Comentarii
Compania germană Hella va trimite anul viitor cinci studenţi români de la Universitatea Politehnica 'Traian Vuia' din Timişoara (UPT) la Universitatea de Ştiinţe Aplicate (HSHL) din Lippstadt, în vederea efectuării unui program de schimb de experienţă internaţional.

'Hella intenţionează să sprijine un proiect numit 'Summer Camp', în care studenţii de la ambele universităţi vor petrece o săptămână la Universitatea HSHL din Lippstadt şi o săptămână la Universitatea Politehnica 'Traian Vuia', cu scopul de a lucra în echipe interdisciplinare pe teme propuse de Hella. Compania noastră de familie promovează schimburile de experienţă între universităţile române şi germane', a declarat presei, marţi, Markus Richter, purtător de cuvânt al Hella KGaA Hueck & Co.

Studenţii care vor participa la acest schimb de experienţă vor avea oportunitatea să îşi scrie teza de licenţă la Universitatea HSHL sau să efectueze un stagiu de practică la sediul central al firmei Hella din Lippstadt. 

Tinerii din universitatea germană HSHL din Lippstadt pot participa, de asemenea, la cursuri şi proiecte de la Universitatea Politehnică. Un alt beneficiu oferit studenţilor care nu vorbesc limba germană de la Universitatea Politehnica este că, în prezent, Universitatea HSHL din Lippstadt lucrează la cursuri oferite în limba engleză.

Hella România sprijină de mulţi ani Universitatea Politehnica. Anul trecut, a fost lansat Hella Embedded Club, un laborator complet echipat pentru cercetare electronică. În ultimul an, compania a sprijinit şi Departamentul de Automatică şi Informatică Aplicată al Universităţii Politehnica Timişoara, iar din anul acesta sunt predate şi cursuri de IT şi aplicaţii SAP. 

Sute de studenţi ai UPT participă la schimburi de experienţă cu instituţii academice similare din străinătate, perfecţionându-se profesional, iar companii străine de prestigiu le oferă locuri de muncă absolvenţilor politehnişti timişoreni, imediat după finalizarea studiilor. 
Cu peste 5.500 de angajaţi în centrele de cercetare şi dezvoltare, Hella este una din cele mai importante companii inovatoare de pe piaţă. AGERPRES

hella
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1225 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005887 (s)