News Flash:

Parc fotovoltaic inaugurat langa Sandra

11 Decembrie 2013
1509 Vizualizari | 0 Comentarii
Un nou parc fotovoltaic finanţat din fonduri private a fost inaugurat oficial marţi, în localitatea timişeană Şandra, care va asigura energia electrică regenerabilă pentru peste trei sute de locuinţe.

Investiţia de 1,2 milioane de euro se întinde pe o suprafaţă de cinci mii de metri pătraţi şi produce 950 KW/h.

'Sper ca aceste investiţii să vină în sprijinul cetăţenilor din Şandra şi din zonă. Astfel de investiţii vor continua în judeţ şi nu doar în materie de energie', a declarat Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, prezent la inaugurare.

În perioada următoare, la Şandra se configurează investiţii în energie electrică 'verde' de 20 de milioane de euro.

Pentru anul 2014 o investiţie similară, de 50 de milioane de euro se va contura la Lovrin.

Primul mare parc fotovoltaic din vestul ţării, cu o putere de 1 MW/h a fost inaugurat anul trecut, la Buziaş, acesta având capacitatea să asigure energia electrică pentru o mie de familii din oraş.

Autorităţile din judeţul Timiş lucrează la elaborarea unei strategii de folosire a energiei regenerabile. Potrivit studiilor efectuate, cele mai importante resurse de energii regenerabile din judeţ sunt apele geotermale, energia solară, biomasa şi biogazul, mai puţin eficientă părând a fi energia hidro, deoarece este un judeţ de câmpie, fără căderi de apă, iar cea eoliană a fost identificată de câteva studii private în vestul judeţului. AGERPRES

parc fotovoltaic titu bojin hidro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1323 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006478 (s)