News Flash:

Oscar european pentru Romania. Ada Solomon a primit European Co-production Award 2013

9 Decembrie 2013
1578 Vizualizari | 1 Comentarii
Ada Solomon
Un nou succes pentru cinematografia romanească, la decernarea Oscarurilor europene. Producătoarea filmului „Poziţia copilului” a primit premiul pentru coproducători, în cadrul unei ceremonii care a avut loc, ieri seară, la Berlin.
Cunoscuta actriţă Luminiţa Gheorghiu, a fost nominalizată la secţiunea Cea mai bună actriţă pentru rolul din Poziţia copilului, dar nu a caştigat. Cel mai bun film european al anului este „La Grande Bellezza", pelicula regizorului italian Paolo Sorrentino.
O seară remarcabilă pentru cinematografia romană, la Berlin, la Premiile Europene de Film, chiar sub privirile regizorului Pedro Almodovar şi ale marii actriţe Catherine Deneuve. Filmul Poziţia copilului, în regia lui Călin Peter Netzer, a primit un nou semn al recunoaşterii internaţionale, după ce Ada Solomon a devenit primul producător din Europa de Est care primeşte premiul european. „Vă mulţumesc foarte mult! Mă bucur să te întalnesc. Şi pe voi toţi. Dar voi începe cu un citat din Nelson Mandela, care sună aşa: Intotdeauna pare imposibil pană cand este gata”, a spus ea.
Ada Solomon este primul roman care va face parte, cu începere de anul viitor, din conducerea Academiei Europene de Film. La festivitatea de la Berlin a fost nominalizată şi actriţa Luminiţa Gheorghiu pentru distincţia de cea mai bună actriţă, pentru rolul mamei din filmul Poziţia Copilului, dar nu a castigat premiul. Aceasta a fost cea de a 26-a ediţie a Oscarilor europene.
Marele caştigător al serii a fost Lungmetrajul "The Great Beauty/ La Grande Bellezza", care şi-a adjudecat patru premii, printre care cele pentru cel mai bun film şi cel mai bun regizor.
Cea de a 26-a ediţie a Oscarilor europene a oferit şi două premii de excelenţă. Actriţa franceză Catherine Deneuve a fost recompensată pentru întreaga carieră, iar regizorul Pedro Almodovar a primit Premiul pentru contribuţii deosebite la dezvoltarea cinematografiei mondiale. Digi24.ro

ada solomon bun regizor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Fendy  | #981
Ana Moldovanu:Conform legislaţiei een viaorge, salariul Dvs se stabileşte een dependenţă de rezultatele individuale.Drept limită minimă şi garanţie a statului serveşte cuantumul minim garantat al salariului een sectorul real, care eencepeend cu 1 mai curent este stabilit een mărime de 1300 lei, calculat pentru un program complet de lucru de 169 ore een medie pe lună (Hotăreerea Guvernului nr. 260 din 25.04.2012).
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1220 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005525 (s)