News Flash:

Cum se finanta PDL. Fostul primar Gheorghe Stefan, martor in dosarul lui Blaga: Am dus bani la sediul din Modrogan si i-am lasat secretarelor

8 Septembrie 2017
1072 Vizualizari | 0 Comentarii
gheorghe stefan2
Fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a relatat, vineri, fiind audiat ca martor în procesul fostului lider PDL, Vasile Blaga, că a dus mai multe tranşe de bani la sediul PDL din Modrogan, bani pe care i-a lăsat secretarelor, fiindcă aşa i-ar fi cerut Vasile Blaga.
F
ostul primar a povestit în faţa judecătorilor Tribunalui Bucureşti că, în noiembrie 2008, după alegerile parlamentare, s-a stabilit o alianţă pentru formarea unui nou guvern din care făceau parte PDL şi PSD, la momentul respectiv având loc o întâlnire la sediul Guvernului, o şedinţă între reprezentanţii celor două partide pentru formarea echipei de guvernare.

"Înţelegerea a fost ca fiecare dintre ele să deţină în guvern 9 aleşi, respectiv să-şi împartă în aceeaşi proporţie funcţiile de conducere. În ceea ce mă priveşte, arăt că la acel moment aveam calitatea de preşedinte al filialei PDL Neamţ, primar Neamţ şi vicepreşedinte PDL la nivel naţional. Personal mi-am dorit ca dintre companiile de stat să-mi revină SC Hidroelectrica S.A., având în vedere formaţia mea de inginer electro-mecanic, însă nu am primit-o, fiindu-mi repartizată Transelectrica S.A. Urma ca fiecare dintre partide să deţină măcar un secretar de stat la nivelul minsterului pe care-l obţinuse. Această repartizare încrucişată asigura fiecărui partid un pol de putere în fiecare minister", a spus Gheorghe Ştefan în faţa magistraţilor.

Fostul primar a mai spus că, la începutul anului 2009, a discutat cu ministrul Economiei de la acea vreme, Adrian Videanu, pentru desemnarea unei persoane la conducerea Transelectrica S.A. şi Teletrans, propunerea urmând să fie Horia Hăhăianu, acesta fiind recomandat de Dan Grigoriu, un cunoscut al fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.


vasile blaga
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1209 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008179 (s)