News Flash:

ATAC DUR la Mugur Isarescu

10 Septembrie 2017
591 Vizualizari | 0 Comentarii
mugur isarescu1
Fostul presedinte Traian Basescu lanseaza atac dupa atac! Actualul senator spune ca in Romania sunt partide si banci, inclusiv Banca Nationala(BNR), care nu au interesul trecerii la moneda euro, pentru ca este "este un business sa nu intri in zona euro", in conditiile in care politica monetara ar fi stabilita de Banca Centrala Europeana, iar "doctor Isarescu" nu ar mai putea "sa dea lectii docte de la inaltimea scaunului de guvernator al Bancii Nationale", potrivit News.ro.

Traian Basescu le-a vorbit tinerilor prezenti sambata la Scoala de vara a PMP de la Neptun si despre trecerea Romaniei la moneda euro, sustinand ca in prezent "este un business sa nu intri in zona euro".

"In momentul de fata, niciun partid din Romania nu abordeaza tema casei noastre comune, care este Uniunea Europeana, cand noi trebuie sa incepem sa le vorbim romanilor despre Uniunea Europeana si despre nevoia de integrare. Mai mult, avem partide care ne spun «sa nu ne spuna noua Bruxelles-ul» - eu va spun ca nu sunt exagerari -, «ce ne trebuie noua euro?» De ce sa ii trebuiasca euro? E un mare business sa nu fii in zona euro. Daca intri in euro, jupanul bancilor devine Banca Centrala Europeana, cursul de schimb se stabileste la nivelul Uniunii Europene, e lasat liber, profiturile din cursul de schimb pe care le obtin bancile nu se mai pot obtine. De ce sa nu stam noi cu leul nostru stramosesc", a spus liderul PMP.
El a mai afirmat ca Romania nu respecta Tratatul de aderare deoarece s-a angajat sa treaca in zona euro in momentul in care conditiile o permit, fapt care este posibil de trei ani.

Traian Basescu a mai sustinut ca daca Romania ar trece la moneda euro, guvernatorul BNR Mugur Isarescu nu ar mai da "lectii docte", deciziile de politica monetara urmand sa fie stabilite de Banca Centrala Europeana.

"Dar interesele unor grupuri ale bancilor din Romania, inclusiv ale Bancii Nationale... Pai cum sa mai iasa doctor Isarescu sa dea lectii docte de la inaltimea scaunului de guvernator al Bancii Nationale? Daca treci la euro, atunci trebuie sa te uiti in gura lui Mario Draghi, care este presedintele Bancii Centrale Europene, cand vine vorba de inundat piata cu euro, de retras, de marit masa monetara, de redus masa monetara. Nu te mai uiti la Isarescu, nu mai face Isarescu partea de curs, nu mai profita bancile de fluctuatiile monedei nationale, pentru ca este un curs pe toata piata UE", a adaugat liderul PMP.

traian basescu atac banca nationala doctor isarescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1083 (s) | 35 queries | Mysql time :0.025480 (s)