News Flash:

Aeroportul din Targu-Mures va fi reabilitat cu aproape 12 milioane de euro

8 Septembrie 2017
961 Vizualizari | 0 Comentarii
avion in zbor
Aeroportul ”Transilvania” Targu-Mures va fi reabilitat cu aproape 12 milioane de euro. Intre altele, va fi reparata pista de decolare-aterizare si vor fi refacute calea de rulare si platforma de imbarcare-debarcare.
Potrivit unui comunicat transmis joi de Consiliul Judetean Mures, pentru reabilitarea aeroportului s-au depus patru oferte.
”In urma verificarii si evaluarii celor patru oferte depuse in cadrul procedurii de achizitie publica avand ca obiect <RK suprafete de miscare si RESA (inclusiv instalatii aferente )>> – la Aeroportul Transilvania Targu-Mures a fost desemnata castigatoare Asocierea PORR Construct SRL si Geiger Transilvania SRL. Valoarea de atribuire, in urma ofertei depuse de societatea comerciala, este de 53.535.999,28 lei (cu TVA inclus)”, se arata in comunicat.
Ofertantii au fost anuntati joi de rezultatul procedurii, iar acestia au la dispozitie zece zile calendaristice pentru depunerea contestatiilor.
In cazul in care nu vor exista, se va semna contractul.
”Conform documentatiei tehnice, lucrarile prevazute a fi efectuate vizeaza: reparatia pistei de decolare-aterizare, refacerea caii de rulare, racordarea caii de rulare la pista, refacerea platformei de imbarcare-debarcare, refacere drum platforma, lucrari de marcare a suprafetelor de miscare, lucrari de canalizare pluviala, separator de hidrocarburi, lucrari de balizaj si instalatii electrice, lucrari de terasamente”, se mai arata in comunicat.
Lucrarile vor trebui efectuate in termen de 108 zile de la data emiterii ordinului de incepere.
Aeroportul ”Transilvania” are un terminal in suprafata de 2.800 de metri patrati, cu opt ghisee check in si o capacitate de deservire a aerogarii de 400 de pasageri pe ora, respectiv 800.000 pe an.
Aria de deservire cuprinde judetele Mures, Harghita, Covasna, partial Bistrita-Nasaud, Brasov, Suceava si Sibiu cu o populatie de aproximativ 2,7 milioane de locuitori.
Activitatea Aeroportului ”Transilvania” este oprita din noiembrie 2016, dupa ce compania Wizz Air a decis mutarea tuturor curselor pe Aeroportul International ”Avram Iancu” Cluj, din cauza starii pistei de aterizare/decolare.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1120 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004730 (s)