News Flash:

Nu vei mai manca pufuleti dupa ce citesti asta! Iata cat de periculosi sunt pentru sanatate

14 Martie 2017
900 Vizualizari | 0 Comentarii
pufuleti
Cati copii nu ati vazut mancand la parc pufuleti? Cred ca marea majoritate defapt. Ba chiar daca veti sta de vorba cu mamicile/bunicile, veti constata ca marea lor majoritate considera pufuletii un aliment foarte bun. Zic ele…”ce poate fi atat de rau in malai, sau mamaliga uscata?”
De cate ori nu ati auzit intrebari de genul: “Bebele meu are 8 luni si ma gandeam sa-i dau pufuleti sa pape. Este prea devreme oare?” De parca PUFULETII ar fi o grupa alimentara.
Raspunsul logic este: cand va fi el suficient de mare sa-i vada in magazin si sa ti-i ceara sau cand va vedea la alti copii in parc. In nici un caz la cateva luni!
Altele au auzit ca ar fi cancerigeni…dar apoi vin cele care considera toate acestea teorii cospirative, cu explicatii de genul “dar ce nu mai este cancerigen draga, in ziua de astazi? O sa ajungem sa mancam doar paine goala si apa”. Da, au fost si mamici care s-au revoltat chiar si cand am postat despre efectele nocive ale crenvurstilor sau despre concluzia la care au ajuns cei de la Organizatia Mondiala de Sanatate legat de carnati, mezeluri si alte alimente pe baza de carne procesata.
Pufuletii reprezinta una dintre gustarile preferate ale copiilor, sunt un adevarat pericol pentru sanatatea lor. Pufuletii traditionali reprezinta o adevarata bomba atomica pentu rinichi, din cauza continutului mare de sare. In alimentatia copiilor sub un an, sarea nici nu are ce sa cauta. Prin urmare cu atat mai putin pufuletii sarati. Insa nici in cazul celor mai mari nu sunt indicati, pentru ca sarea poate duce la diverse afectiuni cum ar fi hipertensiunea arteriala si pentru ca sarea adaugata in alimentatia copilului suprasolicita rinichii ducand la diverse afectiuni ale acestora sau producand dezechilibre in organism. Nu este suficient sa ii “scuturati bine” cum am mai auzit, ca astfel le indepartati excesul de sare. Sarea este continuta in compozitia acestora.

malai mamaliga uscata
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005726 (s)