News Flash:

Laborator de analize, unic in Romania, la Spitalul Judetean din Timisoara

31 Ianuarie 2014
1278 Vizualizari | 0 Comentarii
Analize medicale cu rezultate obţinute în timp mai scurt şi mult mai precise. La Spitalul Judeţean din Timişoara va funcţiona singura linie automată de laborator din Romania. Echipamentele au stat nefolosite aproape doi ani, din lipsă de spaţiu, însă acum, de avantajele sistemului, se vor bucura atat medicii, cat şi pacienţii. Pe linie automată de laborator de la Spitalul Judeţean din Timişoara, ce va deveni operaţională în cateva zile, se pot face analize de imunologie şi biochimie. Pacienţii vor primi rezultatele mai rapid.
 
”Pentru pacienţi va reprezenta un lucru bun pentru că analizele vor fi mult mai precise şi timpul scurtat se va vedea ulterior”, afirmă Mihaela Duma, medic specialist în medicină de laborator.
”Avantajele sunt multiple. In primul rand, linia are o viteză de lucru foarte mare, e complet automatizată, va permite accesul unui număr enorm de analize pentru spital, cat şi pentru celelalte spitale, dacă se va dori”, susține Camelia Păun, şeful laboratorului de la Spitalului Judeţean Timişoara.
Dacă rezultatele analizelor sunt furnizate mult mai repede, atunci, spun reprezentanţii Spitalului Judeţean, și pacienții primesc mai mai rapid tratamentul adecvat.  ”A fost adus ca să limiteze cat mai mult timpul de reacţie al medicilor vizavi de tratamentul acordat pacienţilor şi, evident, să reducem şi costurile legate de îngrijirea pacienţilor”, ne precizează Dan Ilincariu, purtătorul de cuvant al Spitalului Judeţean Timişoara.
Costurile analizelor efectuate prin noua linie automată de laborator vor fi mai mici. Preţurile exacte încă nu au fost stabilite.
”Personalul va fi mult mai puţin. Va lucra mult mai puţin pe această linie automată. Totul este automatizat şi rentabilitatea, ca preţ de cost a investigaţiilor, este mult mai mare faţă de ce este acum”, spune Florin Bîrsăşteanu, directorul medical al Spitalului Judeţean Timişoara.
Intreaga aparatură a costat un milion de euro şi a fost achiziţionată de Ministerul Sănătăţii. Digi24.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0940 (s) | 33 queries | Mysql time :0.042830 (s)