News Flash:

Se anunță o vară foarte călduroasă

Niveluri extreme de căldură au fost atinse deja în sud-estul Europei

6 Iunie 2024
155 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

Conform DPA, temperaturile în sud-estul Europei au atins nivele extreme de căldură mai devreme în acest an. Biroul de meteorologie din Grecia a raportat că marți, trei regiuni din țară au înregistrat temperaturi de peste 39 de grade Celsius, cea mai ridicată valoare înregistrată la începutul lunii iunie. În plus, autoritățile din Cipru au emis un avertisment de căldură extremă, cu temperaturi așteptate să atingă 44 de grade Celsius în anumite zone ale acestei insule situate în Marea Mediterană în zilele următoare.

Meteorologii au avertizat că temperaturile ridicate reprezintă un risc pentru persoanele vulnerabile, cum ar fi vârstnicii și copiii mici, și au sfătuit populația să respecte instrucțiunile autorităților. Medicii recomandă, în general, evitarea activităților în aer liber pe timpul zilei, consumul adecvat de lichide și purtarea hainelor lejere, de culori deschise. În Turcia, s-a înregistrat un val de caniculă, cu temperaturi care au depășit 30 de grade Celsius.

Serviciul Meteorologic a precizat că aceste temperaturi sunt cu 8 până la 12 grade peste media perioadei. Din cauza căldurii și secetei persistente din regiune, există riscul izbucnirii unor incendii de vegetație, în special în Grecia, unde zone extinse au fost afectate de incendii de vegetație în vara anului precedent.

Anul acesta, Departamentul de Pompieri din Grecia a înregistrat deja 3.543 de incendii forestiere mici și medii la începutul lunii mai, în creștere cu 22% față de anul anterior. Peste 50 de oameni de știință au avertizat că planeta se încălzește într-un ritm fără precedent, iar intervalul în care este posibilă limitarea creșterii temperaturilor, conform obiectivelor stabilite la nivel internațional, se îngustează, conform unui studiu publicat miercuri în revista Earth System Science Data.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1288 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005147 (s)