News Flash:

DSP Timis: precizari despre eliberarea deciziilor de carantinare si a concediului medical

7 Februarie 2022
450 Vizualizari | 0 Comentarii
masca

Directia de Sanatate Publica Timis informeaza cetatenii cu privire la eliberarea deciziilor de carantinare sau izolare si de asemenea a concediului medical. Referitor la concediul medical pentru persoanele care sunt infectate si se afla in izolare, acesta se poate elibera in maximum 30 de zile de la ultima zi a perioadei de carantina.
 
 
Potrivit celor de la DSP Timis, deciziile de carantina sunt intocmite de catre directiile de sanatate publica judetene si trebuie transmise medicului curant pentru eliberarea certificatelor de concediu medical persoanelor asigurate pentru care a fost instituita masura carantinarii pentru ca:

au intrat in contact direct cel putin cu o persoana confirmata cu SARS-CoV-2, prin identificarea ARN SARS-CoV-2 (testare NAAT/RT-PCR), fie prin teste antigenice rapide, in produsele biologice recomandate (exsudat nazal, exsudat faringian, sputa, lavaj bronsic)
au sosit din tari si/sau zone cu risc epidemiologie ridicat, tari si/sau zone stabilite de catre INSP in conditiile legii
In caz de carantina sau izolare, certificatele de concediu medical se pot elibera la o data ulterioara, numai pentru luna in curs sau luna anterioara, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data ultimei zile a incetarii perioadei de carantina/izolare.

Certificatele de concediu medical pentru carantina se elibereaza de medicul curant, respectiv de catre medicul de familie, pe durata stabilita prin decizia de confirmare a carantinei, eliberata de catre directiile de sanatate publica judetene respectiv a municipiului Bucuresti potrivit Ordinului ministrului sanatatii nr. 1.309/2020 si a Ordinului ministrului sanatatii nr. 1513/2020. Certificatele de concediu medical pentru carantina se completeaza inscriindu-se codul de indemnizatie 07, cod diagnostic 994, indiferent de locul in care a fost instituita masura carantinei”, transmit reprezentantii DSP Timis.

Eliberarea certificatelor de concediu medical pentru izolare
Pentru persoanele asigurate infectate cu virusul SARS-CoV-2, pentru care s-a intituit masura izolarii in spitale sau intr-o locatie alternativa, certificatele de concediu medical se elibereaza de medicul curant din unitatea sanitara sau din locatia alternativa atasata acesteia, atat pentru perioada internarii, cat si pentru perioada externarii. In situatia in care medicul din spital nu a eliberat concediu medical la externare si persoana asigurata necesita izolarea la domiciliu, certificatul de concediu medical se acorda de catre medicul de familie, dupa incetarea perioadei de izolare.

Pentru persoanele asigurate infectate cu virusul SARS-CoV-2 care au stat in izolare la domiciliu, concediile medicale se elibereaza de medicul de familie astfel:

pentru persoanele nevaccinate, care nu au trecut prin boala sau cele trecute prin boala de mai mult de 90 de zile concediul medical se va elibera pentru o perioada de 7 zile;
pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boala in ultimile 90 de zile, concediul medical se va elibera pentru o perioada de 5 zile
Certficatele de concediu medical se elibereaza pe baza fiselor de izolare care se genereaza in mod automat din aplicatia informatica Corona Forms.

Concediu medical si pentru persoanele cu sechele post-Covid

Cei care inca au o stare de sanatate precara, dupa ce au stat in izolare si carantina, vor primi de asemenea concediu medical de la medicii de familie si „se va completa codul de indemnizatie 01, cu pastrarea codului de diagnostic 64-alte boli cu virus, neclasate in alte locuri, cu respectarea art. 14^1 alin.(1) si (2) din Ordonanta de urgenta nr. 158 /2005, respectiv art. 10^1 si art 20 din Normele de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005”, potrivit celor de la DSP.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006332 (s)