News Flash:

LISTA. Medicii de familie din Timis unde se pot face teste Covid-19 gratuite

2 Februarie 2022
504 Vizualizari | 0 Comentarii
test covid

In Timis sunt disponibile aproximativ 200 de cabinete ale medicilor de familie unde se face testare rapida pentru Covid, in mod gratuit. Foarte important este ca se pot testa aici si cei care nu se afla inscrisi la medicii respectivi.
 
 
In Timis se poate testa gratuit pentru Covid in aproximativ 200 de cabinete ale medicilor de familie, conform listei actualizate, dupa ce mai multe cadre medicale au incheiat contracte cu Casa de Asigurari de Sanatate. Autoritatile au decis ca medicii de familie care vor face teste in cabinetele lor pot testa si persoane din afara listei de pacienti inscrisi.

Lista actualizata a cabinetelor de medicina de familie din Timis care efectueaza gratuit teste rapide pentru COVID-19 poate fi consultata AICI. Sunt eligibili pentru testare oamenii care sunt suspecti de infectarea cu Covid-19. Daca persoanele au mai efectuat teste anterior, testarea la medicul de familie se face la cel putin 48 de ore.

Rezultatele testelor efectuate la medicii de familie in cadrul cabinetelor medicale sau in cadrul cabinetelor din centrele de permanenta sunt raportate in CoronaForms de fiecare medic. Pentru fiecare test efectuat medicii primesc 50 de lei, care reprezinta decontarea testului, echipamentele de protectie si actul de testare, banii fiind decontati de catre casele de asigurari de sanatate pentru fiecare persoana care a fost raportata in Corona Forms.

Medicii de familie pot testa atat persoanele inscrise in lista proprie, cat si oricare alte persoane, cu conditia ca acestea sa fie eligibile, la un interval de cel putin 48 de ore intre doua testari succesive.

Mai multe locatii de testare in Timis, la medici
Prefectul judetului Timis Mihai Ritivoiu preciza cu o zi in urma ca mai multe centre de permanenta vor fi disponibile pentru testarea oamenilor „in cel mai scurt timp”, in contextul cresterii numarului de cazuri Covid in Timis. Urmeaza ca Ritivoiu sa anunte o lista a acestor locatii si programul de functionare.

„Am luat astazi (luni – n.r.) in Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis decizia de a extinde numarul facilitatilor de testare prin includerea Centrelor de Permanenta in aceasta categorie. Zeci de noi locatii vor putea fi accesate de public in cel mai scurt timp. Vom comunica lista si programul lor cat de repede posibil”, a scris pe Facebook Ritivoiu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005648 (s)